Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
151-200 (1).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
224.26 Кб
Скачать

160. Загальні умови притягнення до фінансової відповідальності

За порушення законів з питань оподатк. та ін. зак-ва, контроль за дотрим. якого покладено на контролюючі органи, застос.такі види юрид.відп.:фінансова; адміністративна;кримінальна.

Підстави: норма под. зак-ва +протиправна дія

Фінансова відповідальність застосовується у вигляді штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) та/або пені. Притягнення до ФВ платників податкі не звільняє їх посадових осіб за наявності відповідних підстав від притягнення до адміністр. або кримін. відповід.

Суми штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) зараховуються до бюджетів, до яких згідно із законом зарахов. відповідні податки та збори.

Застосув.штрафних санкцій не звільняє платників податків від обов'язку сплатити до бюджету належні суми податків та зборів, а також від застос. до них ін.. заходів, передбач. Кодексом.

У разі застосування контрол. органами до платника под. штрафних санкцій такому платнику под. надсилаються (вручаються) податкові повідомлення - рішення.

За одне податкове правопоруш. контролюючий орган може застосувати тільки один вид штрафної (фінансової) санкції (штрафу), передбаченої Кодексом та іншими законами України.

175. Об’єкт та база оподаткування фіксованого сільськогосподарського податку.

Об'єктом оподаткування податком для с/г товаровиробників є площа с/г угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень) та/або земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ), що перебуває у власності с/г товаровиробника або надана йому у корист., у т.ч. на умовах оренди.

Базою оподаткування податком для с/г товаровиробників є нормативна грошова оцінка 1 гектара с/г угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), проведена за станом на 1 липня 1995 року, для земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ) - нормативна грошова оцінка одного гектара ріллі в АРК або в області, проведена за станом на 1 липня 1995 року.

161. Способи погашення податкового боргу для різних категорій платників податків.

162. Способи погашення податкового боргу у разі ліквідації, реорганізації, визнання безвісно відсутнім або недієздатним платника податків.

Погаш. Грош. зобов'язань або под.о боргу в разі ліквідації платника податків, не пов'язаної з банкрутством

Якщо у разі ліквідації платника частина його грош. зобов'язань чи под.. боргу залиш. непогашеною у зв'язку з недостатністю майна, така частина погаш. за рахунок майна засновників або учасників такого підприємства, якщо вони несуть повну або додаткову відповід. за зобов'яз. платника податків, а в разі ліквідації філії, відділення чи іншого відокр. підрозділу ЮО - за рахунок ЮО незалежно від того, чи є вона платником податку, стосовно якого виникло грошове зобов'яз. або виник под.. борг такої філії.

   В інших випадках - вважаються безнадійним боргом і підлягають списанню.

Те саме стосується ФО - платника податків, яка померла або визнана судом безвісно відсутньою або оголошена померлою чи визнана недієздатною, крім випадків, коли з'являються інші особи, що вступають у права спадщини, незалежно від часу набуття таких прав.

Погаш. под. боргу держ. підприємств, які не підлягають приватизації, та комун.підприємств

У разі якщо сума коштів, отримана від продажу внесеного в податкову заставу майна коммун.підприємства, не покриває суму його под. боргу і витрат, пов'язаних з організ. та провед. публіч. торгів, або у разі відсутності у такого боржника власного майна, що . може бути внесено в под.заставу та відчужено, орган дпс зобов'язаний звернутися до омс чи органу вик.влади, з поданням щодо прийняття ріш. про: 

- виділ. коштів місцевого бюджету на сплату под. боргу такого платника податків.

- затвердження плану досуд. санації такого платника податків, який передбачає погаш. його под. борг.

- надання відповід. компенсації з бюджету за рахунок коштів, призначених для утрим. такого органу вик. влади, до сфери управл. якого належить такий платник податків;

- досудову санацію такого платника податків за рахунок коштів держ. бюджету;

  Порядок викон.грошових зобов'язань ФО у разі їх смерті або визнання безвісно відсутніми чи недієзд., а також неповнолітніх осіб

Грошові зобов'яз. ФО у разі її смерті або оголошення судом померлою викон. її спадкоємцями, які прийняли спадщину (крім держави), в межах вартості майна, що успадковується, та пропорційно частці у спадщині на дату її відкриття.Після закінч.строку прийняття спадщини грошові зобов'яз. та/або податковий борг спадкодавця стають грошо. зобов'язаннями та/або податковим боргом спадкоємців. Протягом строку прийняття спадщини на грошові зобов'язання та/або податковий борг спадкодавців пеня не нарах.У разі переходу спадщини до держави грошові зобов'язання померлої ФО припиняються.

Грошові зобов'яз. неповнолітніх осіб викон. їх батьками (усиновителями), опікунами (піклувальниками) до набуття неповнол. особами цив. Дієзд.і в повному обсязі.Батьки (усиновителі) неповнол. несуть солідарну майнову відповід.ь за погаш. грошових зобов'язань та/або податкового боргу.   Грошові зобов'яз. ФО, яка визнана судом недієздатною, викон.я її опікуном за рахунок майна такої фізичної особи.

Грошові зобов'яз. ФО, яка визнана судом безвісно відсутньою, викон. особою, на яку покладено здійснення опіки над майном безвісно відсутньої особи. Особа, яка здійснює опіку над майном безвісно відсутньої особи, виконує грошові зобов'яз., що виникли на день визнання її безвісно відсутньою, за рахунок майна такої ФО, на яке може бути звернуто стягнення згідно із законом.

 Порядок погаш. грошових зобов'язань або под.о боргу у разі реорганізації платника податків

1)якщо реорг. Здійсн. шляхом зміни найменування, орг-правового статусу або місця реєстрації платника податків, після реорганізації він набуває усіх прав і обов'язків щодо погаш. грошових зобов'язань чи податкового боргу, які виникли до його реорганізації;

2) якщо реорг. Здійсн. шляхом об'єднання двох або більше платників податків в одного платника податків з ліквідацією платників податків, що об'єдналися, об'єднаний платник податків набуває усіх прав і обов'язків щодо погашення грошових зобов'язань чи податкового боргу всіх платників податків, що об'єдналися;

3) якщо реорг.здійсн. шляхом поділу платника податків на дві або більше особи з ліквідацією такого платника податків, що розподіляється, усі платники податків, які виникнуть після такої реорг., набувають усіх прав і обов'язків щодо погаш. грошових зобов'язань чи под.. боргу, які виникли до такої реорг.

       

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]