Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
151-200 (1).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
224.26 Кб
Скачать

152. Особливості оформлення результатів перевірок та надання платникам податків документів

Результати перевірок (крім камеральних) оформл. у формі акта або довідки, які підпис. посадовими особами органу дпс та платниками податків або їх законними представниками. У разі встановлення під час перевірки порушень складається акт. Якщо такі порушення відсутні-довідка. Склад. у 2 примірниках. Документ реєструється в органі дпс і надсилається платнику.

Строк складення акта (довідки) про результати перевірки не зараховується до строку проведення перевірки.

Акт (довідка), підписаний посадовими особами, які проводили перевірку надається платнику податків, який зобов'яз. його підписати.

У разі незгоди платника податків з висновками акта - зобов'язаний підписати такий акт перевірки із зауваженнями, які він має право надати разом з підписаним примірником акта або окремо.   

Відмова платника податків, від підпис. акта перевірки або отрим. його примірника не звільняє від обов'язку сплатити визначені органом дпс за результатами перевірки грошові зобов'язання.

У разі незгоди платника податків з висновками перевірки чи фактами та даними, викладеними в акті (довідці) перевірки, вони мають право подати свої заперечення протягом 5 роб. днів з дня отрим. Такі запереч. розглядаються органом дпс протягом 5 роб. днів та платнику податків надсилається відповідь. Платник податку має право брати участь у розгляді заперечень, про що такий платник податку зазначає у запереченнях. орган дпс зобов'язаний повідомити такого платника податків про місце і час проведення такого розгляду.

     

154. Юридична природа податкових перевірок, розкрийте зміст видів податкових перевірок.

Податкова перевірка - це дії контролюючих органів щодо контролю за правильністю обчислення, своєчасністю і повнотою сплати податків, зборів а також дотримання законності операцій, пов'язаних з одержанням доходів і здійсненням розрахунків. Предмет - документи бухгалтерського обліку та звітності, декларації і розрахунки зі сплати податків, зборів, інші документи фінансово-господарської діяльності, активи суб'єкта господарювання.

Органи дпс мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки.

Камеральна - проводиться у приміщенні органу дпс виключно на підставі даних, зазначених у податкових деклараціях (розрахунках) платника податків.

Документальна - перевірка, предметом якої є своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплати усіх передбач. Кодексом податків та зборів, а також дотрим. валютного та іншого зак-ва, контроль за дотрим. якого покладено на контролюючі органи, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) та яка проводиться на підставі податкових декларацій (розрахунків), фінансової, статистичної та іншої звітності, регістрів податкового та бухгалтерського обліку, ведення яких передбачено законом, первинних документів, які використовуються в бухгалтерському та податковому обліку і пов'язані з нарахуванням і сплатою податків та зборів, виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи державної податкової служби, а також отриманих в установленому законодавством порядку органом державної податкової служби документів та податкової інформації, у тому числі за результатами перевірок інших платників податків.

Виїзна - проводиться за місцезнаходж. платника податків чи місцем розташ. об'єкта права власності, стосовно якого проводиться така перевірка. Невиїзна - проводиться в приміщенні органу дпс.

Фактична - здійснюється за місцем фактичного провадження платником податків діял., розташування господарських або інших об'єктів права власності такого платника. Така перевірка здійснюється органом дпс щодо дотримання порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій, патентів, свідоцтв, у тому числі про виробництво та обіг підакцизних товарів, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

    

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]