Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білети ЗПС.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
304.13 Кб
Скачать

13. Характеристика діяльності Міжнародної організації споживачів

Міжнародна організація споживачів (Consumers International, СІ), заснована в 1960 році, є світовою федерацію груп споживачів, які, працюючи разом з її членами, складають єдиний незалежнийі авторитетний глобальний голос. СІ необхідно зараз, більше ніж будь-коли, діятив інтересах усіх споживачів у сьогоднішньому глобальному світі. Сучасний рух споживачів є необхід-ною умовою забезпечення справедливого, безпечного і сталого їх майбутнього, коли на глобальному ринкувсе більш і більш превалюють міжнародні корпорації. СІ амбіційна в своїх цілях і намагається бути ще могутнішою силою просування добра у майбутньому. Цей стратегічний план встановлює місію СІ, бачення, значення, принципи, завдання, цілі та стратегії реалізації на 2007—2011 роки.1)право на задовол потреб, на безпеку, достов інформ, вибір, бути почутим, відшкодув збитків, спож освіту, чисте довкілля.

Місія СІ: Проводячи кампанію глобального руху споживачів, місія СІ полягає у побудові могутнього їх міжнародного руху, щоб допомогти захистити і розширити їхні можливості у всьому світі.

Бачення СІ: Бачення СІ — це світ, де люди мають доступ до безпеки і життєздатних товарів та послуг, реалізуючи свої індивідуальні права як споживачі та використовуючи силу своєї колективної влади на благо споживачів усюди.

Значення СІ: Найвищі стандарти етичної поведінки.Незалежність від бізнесу, урядів і політичних партій.Взаємна повага і солідарність серед своїх членів.Всеохоплююча чесність, прозорість і звітність.

Принципи діяльності СІ

􀂃 Проводити постійні і безстрашні кампанії задля зміни світу для загального добра споживачів у всьому світі.

􀂃 Сприяти загальній меті та взаємозв’язкам між своїми організаціями-членами.

􀂃 Співпрацювати між членами і партнерами, шукаючи синергію і просуваючи розвиток міжнародної солідарності.

􀂃 Підтримувати високу дисципліну, орієнтовану на результати із зосередженням на максимальному впливові споживачів.

􀂃 Здійснювати належне управління фінансами і чесними операційними процедурами.

Стратегічні завдання на 2007—2011 роки

1. Ефективні кампанії з ключових питань, які мають значення для світу споживачів і в яких голос СІ буде провідним.

2. Закон повинен бути глобальним «сторожовим псом» для поведінки міжнародних корпорацій.

3. Створення сильних споживчих організацій у всьому світі, які можуть проводити ефективні кампанії для тнаціональних споживачів, а за допомогою СІ — глобально.

4. Бути сильною, життєздатною, глобальною організацією, здатною досягати поставлених цілей.

14. Основні напрями державної політики щодо забезпечення якості та безпечності харчових продуктів -Пріоритетність збереження і зміцнення здоров’я людини та визнання її права на якість і безпеку товарів, робіт, послуг; -Створення гарантій безпеки для здоров’я людини під час виготовлення, ввезення, транспортування, зберігання, реалізації, використання, споживання, утилізації або знищення товарів, надання послуг; -Державний контроль і нагляд за їх виробництвом, переробкою, транспортуванням, зберіганням, реалізацією -стимулювання впровадження нових безпечних науково обґрунтованих технологій виготовлення (обробки, переробки) товарів і супутніх матеріалів, розробки та впровадження нових видів спеціальних та екологічно чистих товарів, надання послуг; -підтримка контролю якості товарів, надання послуг з боку громадських організацій; -встановлення відповідальності виробників, продавців (постачальників) товарів, організацій, що надають послуги за забезпечення їх якості та безпеки для здоров’я людини під час виготовлення, транспортування, зберігання і реалізації, надання та використання, а також за реалізацію цієї продукції у разі її невідповідності стандартам, санітарним. нормам; - широке розповсюдження знань про передові методи управління якістю; -розвиток інформаційного забезпечення, стандартизації, з урахуванням необхідності впровадження Інновацій, гармонізації підходів тощо.