Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
English_exam_6507_2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
422.4 Кб
Скачать

V. Write a letter from the following notes

Повідомте своїх партнерів, що отримали їхнє замовлення від 19 квітня. Усі необхідні найменування є на вашому складі та будуть відправлені до домовленого терміну. Вкажіть свої умови оплати та доставки. Нагадайте, що товар має бути оплачений протягом місяця. Попросіть підтвердити отримання товару.

VI. Topic

I. Translate the following text into Ukrainian

The company's marketing environment

All companies operate within a marketing environment. This environment consists of al l the actors and forces that affect the company's ability to transact effectively with its target market. The company's marketing environment can be divided into the microenvironment and the macroenvironment.

The microenvironment consists of five components. The first is the company's internal environment - its departmental and managerial structure, which affects marketing management's decision making. The second component is the marketing channel firms that co-operate to create value. These include the firm's suppliers and marketing intermediaries. The third component refers to the five types of market in which the company can sell; the consumer, producer, reseller, government and international markets. The competitors facing the company make up the fourth component. The final component is the public that have an actual or potential interest in or impact on the organization's ability to achieve its objectives.

The company's macroenvironment consists of primary forces that shape opportunities and pose threats to the company. These forces include demographic, economic, natural, technological, political and cultural forces.

The demographic environment presents problems with the challenges of changing age and family structures. The economic environment shows changing patterns of real income and shifts in consumer spending patterns. The natural environment has pending shortages of certain raw materials, growing energy costs, higher pollution levels. The technological environment reveals rapid technological change, unlimited innovation opportunities. The political environment shows increasing business regulation. The cultural environment suggests long-term trends towards a 'we-soeiety', less organizational loyalty.

II. Write a brief summary of the following text in English (not more than 50 words)

П'ять уроків для маркетологів від Starbucks

Є кілька ключових моментів, яким варто повчитися у успіху Starbucks:

1. Економити і переглядати. Коли Starbuck скоротив обороти разом з усією економікою, компанія не стала робити те ж, що й інші - повністю міняти курс, скорочуючи інвестиції. Навпаки, компанія зробила крок назад і змінила фокус, а її засновник і глава Говард Шульц зробив повторну інвестицію в бренд, його спадщину і культуру, нагадуючи компанії про походження і цінностях. Приклад: безпрецедентний хід під час кризи, Шульц інвестував понад $ 30 мільйонів, щоб привезти 10 000 менеджерів кав'ярень та партнерів в Новий Орлеан і нагадати їм усім про характер компанії та її цінності.

2. Це і про продукт, і про бренд. Створюючи бренди, важливо пам'ятати, що ваш продукт - не ваш бренд, а ваш бренд - не ваш продукт. Великі бренди мають глибину і тому можуть рости і розширюватися за однією лінійкою продуктів. Компанія Starbucks добре це демонструє. Шульц багато разів говорив, що Starbucks займається бізнесом для людей, подаючи каву, а не кавовим бізнесом, обслуговуючи покупців. Таке мислення відрізняється від мислення, зосередженого на каву.

3. Шукати підхід до споживачів. Сьогодні бренди формуються не тільки маркетологами, чесно кажучи, так було завжди. Але зараз все навіть ще перебільшено: щоб домогтися лояльності, бренди повинні належати також і покупцеві, бути відкритими, соціальними за природою і динамічними. Вибудовування таких «кінетичних» відносин з покупцями, вимагає від брендів постійного залучення і нагород за відданість. Starbucks зробив це, усвідомивши, що потрібно комунікувати з покупцями, щоб зрозуміти, чого б вони хотіли від Starbucks. Сайт MyStarbucksIdea.com став значущим проектом і основним фокусом перетворення Starbucks. Покупці ділилися ідеями і могли голосувати за них, тим самим, допомагаючи Starbucks зрозуміти, які ідеї найбільш цікаві.

4. Вводити нововведення у відповідності з інтересами покупця, тестувати, рухатися далі. Starbucks зрозумів, що потрібно перестати концентруватися на зростанні як на рушійній силі і замість цього змістити акцент на покупців. Starbucks окреслив головні потреби клієнтів і почав втілювати їх в реальності - від безкоштовного wifi до введення в меню «здорових» страв типу вівсянки, грецького йогурту.

5. Заглянути в обличчя своєму бренду і налагодити зв'язок. У Starbucks є потужний інструмент, який допомагає створювати бренд: це люди в кав'ярнях. Starbucks завжди визнавав цей інструмент і інвестував у навчання свого персоналу, у те, щоб персонал міг спілкуватися з покупцями на одній мові.

Місія Starbucks говорить: «Ми називаємо себе партнерами, тому що це не тільки робота, це пристрасть».

Фінансово-аналітична група "Про-консалтинг"

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]