Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
English_exam_6507_2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
422.4 Кб
Скачать

V. Write a letter from the following notes

Ви отримали сукні відповідно із замовленням від 17 квітня. Проте розміри та кількість суконь не відповідають замовленню. Ви надсилаєте копію вашого замовлення та просите надіслати сукні відповідно до цієї копії та забрати хибну партію. Доставку правильного замовлення та відправку назад хибного ви хочете здійснити за рахунок постачальника у найближчий час.

VI. Topic

I. Translate the following text into Ukrainian

Responding to the Marketing Environment

Many companies view the marketing environment as an 'uncontrollable' element to which they must adapt. They passively accept the marketing environment and do not try to change it. They analyze the environmental forces and design strategies that will help the company avoid the threats and take advantage of the opportunities the environment provides.

Other companies take an environmental management perspective. Rather than simply watching and reacting, these firms take aggressive actions to affect the publics and forces in their marketing environment. Such companies hire lobbyists to influence legislation affecting their industries and stage media events to gain favorable press coverage. They run 'advertorials' (ads expressing editorial points of view) to shape public opinion. They also form contractual agreements to control their distribution channels better.

Marketing management cannot always affect environmental forces. In many cases, it must settle for simply watching and reacting to the environment. For example, a company would have little success trying to influence geographic population shifts, the economic environment or important cultural values. But whenever possible, clever marketing managers will take a proactive rather than reactive approach to the marketing environment.

II. Write a brief summary of the following text in English (not more than 50 words)

Успішний маркетинговий план

Успішний маркетинговий план повинен об’єднувати в собі комплекс 4х компонентів: Товару, Ціни, Місця розповсюдження і Методів стимулювання. Спроби переконати споживачів ринкового сегменту купити що-небудь, чого вони не бажають купувати, пов′язані з великими витратами і рідко приводять до бажаного результату.

Для того, щоб визначити, чого бажають, і за що готові заплатити споживачі, торговці або продавці спираються на маркетингові дослідження. Надії торговців пов′язані з тим, що цей процес дасть їм стійку конкурентну перевагу. Практичним застосуванням такого процесу є маркетинг-менеджмент.

Сьогодні центром всіх зусиль більшості компаній є клієнт (клієнтоорієтірованний підхід). Це означає, що компанія концентрує свою діяльність і товари на потребах споживачів. Компанії, як правило, роблять це двома способами: за рахунок клієнтоорієнтірованного підходу і товарної інновації.

При клієнтоорієтірованому підході головною рушійною силою всіх стратегічних маркетингових рішень виступають бажання споживачів. Жодна стратегія не реалізується, поки не пройде перевірку дослідженнями споживачів. Кожен аспект ринкової пропозиції, включаю саму природу товару, диктується потребами потенційних споживачів, а споживач завжди виступає початковою точкою відліку.

Логіка цього підходу полягає в тому, що немає сенсу інвестувати в розробку продуктів, які не матимуть споживчого попиту. Історія знає безліч товарів, які, не дивлячись на всю свою технологічну новизну, не виправдали комерційних надій їх творців.

При підході, заснованому на інноваційному продукті, компанія займається створенням нового продукту, потім намагається створити для нього ринок. Рушійною силою процесу виступає товарна інновація, а маркетингові дослідження, головним чином, направлені на з’ясування наявності ринкового сегменту для інновації.

Логіка цього підходу полягає в тому, що споживачам невідоме, якими опціями вони користуватимуться в майбутньому, і відповідно вони не можуть сказати про те, які товари і послуги вони купуватимуть в майбутньому. Говорять, що якби Томас Едісон сподівався на маркетингові дослідження, він би займався виробництвом великих свічок, а не винайшов би лампочку.

Багатьом компаніям, орієнтованим на НІОКР (Research & Development), з успіхом вдається концентрувати зусилля на створенні інноваційних продуктів. Із-за пропущеної стадії дослідження споживачів, багато експертів сумніваються чи представляє взагалі такий підхід форму маркетингової орієнтації. Деякі навіть не вважають його маркетингом.

Відносно нова форма маркетингу використовує Інтернет і називається Інтернет маркетингом або частіше Е-маркетингом або аффільованим маркетингом. Як правило, цей підхід намагається удосконалити стратегію сегментації, використовувану в традиційному маркетингу. Він точніше вибирає цільову аудиторію і іноді називається маркетингом, що персоналізується, або індивідуалізованим маркетингом.

Інтелект-проект innovations.com.ua

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]