Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
English_exam_6507_2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
422.4 Кб
Скачать

V. Write a letter from the following notes

Ви заздалегідь розмістили замовлення на сонцезахисні окуляри у компанії «RayBan». Проте літній сезон вже розпочався, а окуляри ви так і не отримали. Попросіть прискорити поставку та надати вам знижку. Якщо протягом тижня ви не отримаєте окуляри, то розірвете контракт із постачальником та домовитесь із іншою компанією.

VI. Topic

I. Translate the following text into Ukrainian

Risks in International Marketing

Although the need for companies to go abroad is greater today than in the past, so are the risks. Managers must anticipate the risks and obstacles in doing business in foreign markets. Several complex problems confront companies that 'go global'.

High Foreign Country Debt

Debt-laden and/or currency-starved countries are often not able to pay despite their willingness to purchase. The inability of poorer countries, for example, to pay by cash becomes a serious obstacle for supplying companies.

Exchange Rate Volatility

The level of a country's exchange rate affects the company's competitiveness in the foreign market. A weak pound will favor exports of British goods. A strong exchange rate intensifies the level of competition the firm faces at home.

Foreign Government Entry Requirements

Companies often face constraints imposed by the foreign or 'host' country government. Some of these market entry conditions relate to a variety of working practices including: degree of control (ownership) allowed; the hiring of local nationals; local content rules; the percentage of output exported; and the amount of profits that can be taken from the country.

Costs of Marketing Mix Adaptation

Although the international firm gains from economies of scale in production, these must be weighed against the higher costs of product modification, distribution and communication expenditures in overseas markets.

Other Problems

War, terrorism and corruption are other dangers that confront international businesses.

The difficulties associated with doing business in foreign markets, however, should not deter firms from engaging in international marketing.

II. Write a brief summary of the following text in English (not more than 50 words)

Стратегії, які працюють

Кожен бізнесмен, який прагне до розвитку та не зацікавлений «сидіти на місці», періодично задає собі питання: яка повинна бути стратегія його бізнесу, яка стратегія є успішною, і як зробити так, щоб обрана стратегія працювала.

1. Справа у систематизації. Історія продемонструвала, що справжнього успіху досягають ті, хто здатен вийти за межі. Ті, які не за допомогою статей і стратегічних навчань, а за своєю природою розуміють, що перемога - в інноваціях та змінах, ті, хто за визначенням свого життя приречені на інновації і зміни.

Проте, працювати, досягати успіху і перемагати хоче кожен підприємець і бізнесмен. І саме такі бізнеси представляють основну масу грошового і товарного обороту в світі. Саме таким бізнесам покликані допомогти методики і систематизація процесу стратегічного планування.

2. Відповідність суті компанії. Ми говоримо про те, що стратегія компанії повинна слідувати її місії. Йдеться про те, що стратегія повинна відповідати на питання, як найкращим чином реалізувати призначення компанії і домогтися при цьому максимальних фінансових результатів.

3. SWOT – необхідний. Багато керівників вважають SWOT старою і непотрібною методикою «без мети».Часто проблема полягає не в самому SWOT-і, а в небажанні прийняти ту картину, яку SWOT показує, і погодитися з нею. Цілком природно, що якщо ви неправильно уявляєте собі поточне місцезнаходження на карті, то ви будете приймати помилкові рішення щодо того, як досягти мети.

4. Фінанси – невід’ємний елемент. Сумірність апетитів зростання до фінансових можливостей також є ключовим фактором успішної стратегії. Так трапляється, що про це в процесі стратегічного планування говорять часто в останню чергу. «Були б ідеї - гроші знайдуться». Багато хто навіть не намагається оцінити, скільки коштуватиме реалізація стратегії.

5. Клієнт + Продукт + Маркетинг. Стратегічний вибір багатьох компаній лежить як у площині «чим займатися», так і в площині «заради кого». Хороший продукт може продаватися не тому клієнту, а відсутність гарного продукту не дасть можливості просуватися по ринку.

6. Великі мрії. І останнє! Говорячи про прагматичний підхід у стратегічному плануванні, потрібно пам'ятати про те, що якщо немає хорошої мети, мрії, яка б надихала власника, менеджмент та персонал, будь-яка стратегія може перетворитися в рутину. Без віри в успіх команди і те, що вона робить, чудовий результат неможливий.

Консалтингова компанія EBS

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]