Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom_2011 (1).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
1.09 Mб
Скачать

2.2. Підбір літератури

Відповідно до обраної проблематики студент факультету фінансів (слухач ЦПМ) самостійно підбирає необхідну літературу. Перелік рекомендованої літератури, зокрема, чинних законодавчо-нормативних документів подано у цих методичних рекомендаціях (додаток Г). При цьому слід пам'ятати, що наведена у збірнику рекомендована література є лише орієнтиром для самостійного підбору літературних джерел, список яких зазнає постійних змін i доповнень.

Робота над пошуком необхідної літератури починається з огляду систематичних та алфавітних каталогів наукових бібліотек. Основну увагу автор повинен акцентувати на монографічній літературі. При цьому він має виокремити наукові праці тих авторів, як вітчизняних так i зарубіжних, які працюють над науковими проблемами, пов'язаними з темою дипломної роботи.

Разом з тим студент (слухач магістратури) обов'язково знайомиться із журнальними та газетними публікаціями останніх двох-трьох років. Рекомендуємо опрацювати такі часописи: українські: "Фінанси України", "Банківська справа", "Економіка України", "Регіональна економіка", "Економіка підприємства", "Економіка, фінанси, право: проблемні питання, коментарі та поради", "Вісник податкової" служби України", "Вісник Національного банку України", "Вісник Тернопільської академії народного господарства", "Економіст", "Фондовий ринок", "Финансовые услуги", "Финансовая тема", "Финансовая консультация", "Актуальні проблеми економки", "Підприємництво, господарство, право"; російські "Финансы", "Российский экономический журнал", "Экономист", "Деньги и кредит", "Бизнес и банки", "Вопросы экономики", що є в наявності у читальному залі бібліотеки університету та у бібліотеці іноземної літератури.

Для полегшення роботи над пошуком літературних джерел та економії часу зауважимо, що в останніх річних номерах часописів наводиться перелік уcix публікацій року з вказівкою номера та сторінки. Фактичні i статистичні дані минулих років містяться в таких статистичних щорічниках i довідниках, як "Статистичний щорічний довідник", "Україна в цифрах", обласних i районних статистичних збірниках, на веб-caйmi Державного комimemy статистики України (http://www.ukrstat.gov.иа).

Разом з тим студент (слухач) вивчає законодавчі та нормативні документи, укази Президента з економічних питань, постанови Кабінету Міністрів, які друкуються у Відомостях Верховної Ради та Офіційному Віснику України.

Для вивчення обраної теми студент (слухач) знайомиться також з підручниками й навчальними посібниками як вітчизняних, так i зарубіжних авторів. Зважаючи на те, що дипломна робота - це творча наукова робота, основним джерелом мають бути наукові публікації та їхнє творче опрацювання.

На основі підібраної до теми літератури складається список використаної літератури, який в процесі її вивчення буде постійно поповнюватись. У зв'язку з цим, кінцевий список літературних джерел формується після написання роботи. Під час написання роботи доцільно користуватись посиланнями, які запобігали б виникненню плутанини в кінцевому варіанті роботи.

Підібравши та узагальнивши літературу, студент (слухач) починає її опрацювання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]