Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
den_samovryaduvannya Жмеринка.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.08.2019
Размер:
45.21 Кб
Скачать

Громадська організація «Асоціація юних жмеринчан»

Проект

«День учнівського врядування»

Керівник проекту

Твердохліб Костянтин

Жмеринка 2011

Зміст

Мета проекту: 3

Опис проблеми: 4

Етапи реалізації проекту: 5

Поради щодо підготовки та проведення Дня самоврядування: 6

Додатки 8

Мета проекту:

  • залучення до громадської роботи більшої кількості молоді через підвищення авторитету громадської роботи,

  • налагодження тісної співпраці між учнівськими врядуваннями та владою міста,

  • сформувати в учнівської молоді свідомість керівника міста,

  • навчитись самостійно вирішувати деякі з проблем молоді.

Опис проблеми:

На сьогоднішній день однією з проблем учнівської молоді є мала співпрацю з органами міської влади у вирішені важливих проблем молоді та населення загалом. Активісти шкіл бають безліч проблем та креативних ідея, але не знають як їх можна реалізувати на практиці, і чи взагалі це можливо і доцільно. Саме для цього відбувається проведення Дня самоврядування, в ході якого учні зможуть себе відчути на місці керівників міста, а також намагатимуться вирішити деякі з проблем.

Важливість такого заходу заклечається в тому що:

  • кожен учасник вивчить структуру органів міської влади,

  • зможе відчути близькість та відкритість міської влади,

  • зрозуміє чи хотів би він працювати в таких закладах, і якщо хоче то що для цього потрібно робити,

  • зрозуміє, що потрібно міській владі не тільки говорити про свої проблеми, але й пропонувати шляхи їх вирішення,

  • буде чітко знати я ким треба співпрацювати і в кого можна отримати допомогу, консультацію.

Впровадження проекту відбувається за зразком проведеним в місті Жмеринка 25 березня 2011 року. Інформація про проведення та всі матеріали по ньому присутні в додатку.

Етапи реалізації проекту:

  1. Узгодження проекту з органами міської влади.

  2. Вивчення структури міської влади та учнівських можливостей міста.

  3. Проведення бесіди з лідерами учнівських рухів.

  4. Вирішення питання про найважливіші посади.

  5. Розподіл всіх інших кадрових питань.

  6. Проведення стажування, вивчення та створення графіку роботи кожного з відділу.

  7. Проведення самого дня самоврядування.

  8. Обмін емоціями та побажаннями між учнівською молоддю та міською вдалою

  9. Поради щодо вдосконалення проекту.

Поради щодо підготовки та проведення Дня самоврядування:

  1. Проект рекомендовано спочатку представити начальнику відділу освіти, після чого його узгодження відбувається на тематичних нарадах міськвиконкому чи на серії міської ради. Рекомендовано практичне втілення проекту (проведення самого Дня самоврядування) приурочити дню міського самоврядування (7 грудня).

  2. В ході реалізації другого етапу проекту потрібно спів ставити можливості міської влади (кількість працівників) з кількістю учнівської молоді. Наприклад визначити скільки учасників буде від кожної з шкіл, а також можливо молодіжних волонтерських рухів, які активно себе проявили в житті міста.

  3. Провести тематичне засідання з представниками з кожної шкіл, молодіжних рухів, задля роз’яснення їм мети проекту, та почути їх рекомендації щодо деяких нюансів проведення.

  4. Одних з найважливіших етапів підготовки являється вирішення питання з найважливішими посадами: міський голова, перший заступник, секретар міської ради, та можливо інші. Адже наявність найактивніших та креативних лідерів на цих посад гарантує успішне проведення Дня самоврядування та подальшу співпрацю. Найкращим способом обрання являється таємне голосування між учасниками проекту, з можливість представлення програми: «мої завдання на посаді міського голови» чи щось подібне. І саме той кого оберуть на цю посаду буде зобов’язаний приймати найактивнішу роботу.

  5. Більшість інших кадрових питань рекомендовано розподілити методом жеребкування. Адже це являється оптимальним варіантом для розподілу посад (не буде виникати конфліктів між учасниками, а також дасть можливість значно скоротити час підготовки).

  6. В день після проведення розподілу посад рекомендовано провести невелике стажування (1-2 години), я ході якого учасникам буде повідомлено про повноваження якими вони будуть наділені, про проблеми які їм потрібно буде вирішити, та запропонується можливість самим спланувати свій робочий день з тими щоб вони хотіли попробувати зробити, розроблення графіку роботи: початок роботи, невелика нарада по питанням дня, вирішення питань про проведення нарад чи засідань, спілкування з населенням.

  7. В ході проведення Дня самоврядування рекомендовано залучити місцеві медіа дня висвітлення всіх подій дня в місцевих газетах та по телебаченню.

  8. В кінці дня проводиться загальна нарада в ході якої деякі з учасників можуть поділитися з іншими своїми враженнями, та пропозиціями щодо вдосконалення роботи. Всім учасникам пропонується на аркуші паперу написати свої враження та нові ідеї

  9. Після проведення Дня самоврядування рекомендовано провести засідання з основними діячами, задля роздумів над вдосконалення проекту та подальшого його впровадження на наступний рік чи в інших регіонах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]