Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка (магистри менеджмент).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
3.4 Mб
Скачать

Проектно–рекомендаційний розділ

Завданням цього розділу є розроблення конкретних пропозицій щодо вдосконалення системи управління підприємством та підвищення ефективності менеджменту, а також вирішення управлінської проблеми, яка визначена темою МКР, обґрунтування доцільності внесених пропозицій. Прогнозується вплив запропонованих заходів на загальні результати діяльності підприємств (зміна конкурентної позиції підприємства на ринку, підвищення ефективності його діяльності тощо).

Результати ситуаційного аналізу є основними вхідними даними для розробки стратегії розвитку компанії.

За результатами організаційно-управлінського аналізу розробляються пропозиції щодо можливості перепроектування організаційної структури та структури управління або ж пропонуються заходи щодо її покращення (ОСУ розробляється під стратегію, а не навпаки!!!).

На основі аналізу управлінської проблеми за темою дослідження (розділ 2.4) розробляється та обґрунтовується система заходів щодо її вирішення.

Розрахункова частина розділу має містити обчислення показників економічної ефективності пропозицій, розрахунок прогнозних показників розвитку, зміни місця підприємства у бізнес-просторі тощо. Необхідно сформулювати та обґрунтувати альтернативні варіанти вирішення поставленої проблеми, порівняти ефективність альтернативних варіантів вирішення управлінської проблеми та обрати кращий із них.

Однією із ознак високої якості виконання МКР є застосування економіко-математичних методів при обґрунтуванні запропонованих заходів, наприклад, у вигляді сітьового графіку, прогнозу тощо.

Розділ закінчується висновками, в яких зазначаються шляхи розв’язання управлінської проблеми, витрати на реалізацію заходів та ефективність їх впровадження. Обсяг третього розділу має становити не менше 30-35% від загального.

Висновки та пропозиції

Висновки є завершальною частиною МКР. Це стислий підсумок проведеного дослідження, де в узагальненому вигляді подаються одержані результати у відповідності до поставлених завдань. Текст висновків має підтвердити досягнення мети, поставленої при виконанні МКР, та можливість реалізації запропонованих заходів у діяльність підприємства, на матеріалах якого виконана магістерська робота. Обсяг висновків не повинен перевищувати 3-5 сторінок

Додатки

У додатки виносяться вихідні матеріали написання роботи: статистична та фінансова звітність підприємств, схеми дані до розрахунків та розрахунку допоміжного характеру, які займають більше 1 сторінки тощо.

Список використаної літератури

Список літературних джерел складається із джерел інформації, матеріали або окремі результати яких використовувались в роботі. До списку вносяться лише ті джерела, на які є посилання у тексті роботи. Список має складатись з 70-100 назв. Вимоги до оформлення представлені в додатку Ж.

Автореферат

Обов’язковою умовою представлення на захист магістерської роботи є підготовлений автореферат, який оформлюється за визначеною формою. Обсяг автореферату складає 10-15 сторінок. Роздруковується на аркушах формату А4 (210х297мм).

Поля: ліве – 3,0 см; праве – 2,0 см; верхнє і нижнє – 2,0 см.

Номер сторінки – внизу, по центру сторінки (титульна сторінка не нумерується).

Міжстроковий інтервал – одинарний.

Розмір абзацного відступу – 1,25 см (при оформленні не користуватися пробілами і клавішею Таb, клавішу "Enter" використовувати тільки наприкінці абзацу).

Шрифт – Times New Roman, розмір – 14.

Автореферат має титульний аркуш форми (додаток З) Автореферат містить стислий зміст роботи по розділах. Якщо магістр має публікації за обраною темою дослідження (тези доповіді, статті), тому після висновків подається список опублікованих автором праць.

Автореферат оформлюється у папку–швидкозшивач. Титульна сторінка підписується магістром та затверджується науковим керівником (у правому нижньому куті ставиться підпис наукового керівника).

Структура автореферату наступна (після титульного аркушу, який немає нумерації!!!):

  • ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ (повністю співпадає із вступом);

  • ОСНОВНИЙ ЗМІСТ (стислий зміст по розділах із зазначенням назви розділів, наприклад: "...У першому розділі роботи "Теоретичні основи....." досліджено...." і т.д.). Для представлення матеріалу використовуються основні таблиці, графіки, діаграми. Їх нумерація в межах автореферату);

  • ВИСНОВКИ ((повністю співпадають із висновками в роботі);

  • СПИСОК ОПУБЛІКОВАНИХ ПРАЦЬ (якщо є тези, наукові статті);

  • АНОТАЦІЯ (українською мовою);

  • АНОТАЦИЯ (російською мовою);

  • ANNOTATION (англійською мовою).