Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка (магистри менеджмент).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
3.4 Mб
Скачать

Теоретико–методичний розділ

Складовими цього розділу повинні бути: огляд наукової та навчально-методичної літератури, періодичних видань за обраною темою, характеристика законодавчої та нормативно-довідкової бази з питань, що розглядаються. Критично висвітлюються існуючі погляди різних авторів на предмет дослідження. Загальна кількість опрацьованих літературних джерел за темою дослідження не повинна бути меншою 70. По тексту всієї роботи обов’язкові посилання на літературні джерела. Посилання на літературні джерела робиться у квадратних дужках із зазначенням номера літературного джерела та номера сторінок, де студентом взята інформація, наприклад, [15,с.160].

В першому розділі необхідно у окремих параграфах розкрити теоретичні питання, що характеризують предмет та об´єкт дослідження, визначити особливості вивчення цієї проблеми у вітчизняній та зарубіжній науковій літературі. Обов´язковим є дослідження результатів наукових досліджень, представлених у періодичних виданнях. Бажано, співставляючи точки зору науковців на питання, що розкриваються, узагальнити їх позиції (результати визначення термінів представляти у таблиці – не менше 20 авторів) та обґрунтувати підтримання позиції групи авторів або представити власну точку зору на вирішення проблеми.

Обсяг першого розділу не повинен перевищувати 25% загального обсягу МКР.

При написані цього і двох наступних розділів слід звернути увагу на збереження логічного зв’язку між ними і послідовністю переходу від одного розділу до іншого.

Кожний із розділів повинен мати свої короткі висновки (до 1 сторінки), які узагальнюють результати дослідження саме цього розділу. Наприклад, для першого розділу дається узагальнення одержаних результатів з дослідження проблеми, що розглядається із зазначенням визначених тенденцій та точок зору.

Аналітико–дослідницький розділ

У другому розділі визначаються проблеми, що існують у діяльності підприємств. Зміст цього розділу співпадає за змістом зі звітом з переддипломної практики. Студент-магістр виконує ґрунтовний аналіз діяльності підприємств, звертаючи особливу увагу на дослідження проблеми. Вихідними даними для аналізу є технічна, економічна, фінансова, адміністративна, організаційна та інша документація, що характеризує діяльність підприємств. Розділ має бути максимально насичений фактичною інформацією, яка оформлюється у вигляді таблиць, графіків, діаграм, схем, що відображають відповідні результати діяльності організації за останні 3 роки. Дані аналізу підтверджуються реальними даними статистичної та фінансової звітності, які виносяться у додатки, розрахунки показників діяльності підприємства та алгоритм здійснення аналізу студенти виконують за 3 останні роки.

Методичні вказівки до виконання розділу 2 магістерської роботи представлені в додатку Д.

Відповідно до теми магістерської роботи студент у 2 розділі виконує економіко-математичну частину МКР, якщо вона відноситься до здійснення аналізу і покращує сприйняття основного матеріалу, або ж факторний аналіз основних показників діяльності, аналіз точки беззбитковості за 3 роки з використанням комп'ютерних технологій.

Розділ завершується стислими висновками, в яких визначається місце підприємства на ринку товару, конкурентна позиція, ефективність діяльності та причини, що викликали управлінську проблему. Обсяг другого розділу має становити 35-40% від загального.