Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод_семенар_налоговое_пр_очное_2011_2012_до д...rtf
Скачиваний:
4
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
1.97 Mб
Скачать

Види податкових перевірок та їх характеристика

Терміни

Характеристика визначень

Вірне визначення

Загальний перелік

1. Зустрічна перевірка

А) проводиться органами податкової служби за місцезнаходженням чи місце розташуванням платника податку.

2. Виїзна перевірка

Б) здійснюється органами податкової служби на підставі письмового звернення до інших податкових органів, які взяли суб’єкта підприємницької діяльності на облік.

3. Позапланова перевірка

В) перевірка, яка передбачена планом роботи контролюючого органу та проводиться за місцем знаходження об’єкта власності.

4. Планова перевірка

Г) перевірка, яка проводиться без врахування плану перевірок.

Завдання № 2

Проаналізуйте зміст схеми та доповніть перелік умов, за якими проводиться позапланова перевірка органами податкового контролю.

Позапланова податкова перевірка

Не подається звітність

Декларується “відсутність діяльності”

?

?

Завдання № 3

Проаналізуйте наведені нижче умови податкових перевірок та визначте вид тієї чи іншої перевірки.

Умови (причини) перевірки

Вид перевірки

Встановлення факті порушення суб’єктом підприємницької діяльності норм діючого законодавства в результаті проведення зустрічної перевірки

?

Неподання суб’єктом підприємницької діяльності у встановлений строк документів обов’язкової звітності

?

Встановлення недостовірних даних у документах обов’язкової звітності

?

Перевірка здійснюється на підставі письмового звернення податкового органа, який здійснює перевірку, до податкового органу, яким взято на облік суб’єкта підприємницької діяльності.

?

Надання суб’єктом підприємницької діяльності скарги про порушення законодавства податковими органами під час проведення планової або позапланової перевірки

?

Виникнення необхідності у перевірці відомостей, отриманих від осіб, які мали правові взаємовідносини з суб’єктом підприємницької діяльності.

?

Перевірка здійснюється комплексно (за усіма видами податків, зборів та обов’язкових платежів) один раз на рік за письмовим дозволом керівника податкової інспекції.

?

Ненадання суб’єктом підприємницької діяльності пояснень та їх документальне підтвердження на обов’язковий письмовий запит податкових органів протягом трьох днів з дня отримання запиту

?

Перевірка, коли суб’єкта підприємницької діяльності повідомляються у письмовій формі про дану проведення такої перевірки не пізніше, ніж за 10 днів до початку її проведення

?

Реорганізація (ліквідація) підприємства

?

Завдання № 4

Проаналізуйте приведений нижче текс та визначте дії підприємців у цих умова.

1. До суб’єкта підприємницької діяльності на підприємство прийшли робітники податкової міліції без посвідчення на проведення перевірки, відмовляються підписатись у журналі реєстрації перевірок та вимагають допустити до приміщення складу, а також надання відповідних документів.

2. На підприємстві органами податкової міліції були опечатано офісні приміщення, склади та інше.

3. Суб’єкта підприємницької діяльності викликають у податкову міліцію на “бесіду” по телефону.

4. Суб’єкту підприємницької діяльності надійшов лист (поштою) з районної податкової міліції з вимогою сплатити податок за минулий рік.

Завдання № 5

Прочитайте та проаналізуйте наведений нижче текст з нормативно-правового акту та визначте випадку, коли є можливість його використати. Ст. 181 Кримінально-процесуального кодексу України:

  1. “Обшук здійснюється у присутності двох понятих та особи, яка займає приміщення, а при її відсутності – представника житлово-комунальної організації або міської ради депутатів”.

  2. “Обшук у приміщенням, які займають підприємства, установи та організації, здійснюється у присутності їх представників. За час обшуку за можливістю необхідно забезпечити присутність особи, приміщення якої обшукують, або повнолітного члена його сім’ї, а при необхідності також й потерпілого”.

  3. “Особі, в приіщеня якої здійснюють обшук, понятим та відповідним представникам повинні роз’яснити їх право бути присутніми при усіх діях слідчого та робити заяви у частини цих дій, які підлягають занесенню до протоколу”.

Завдання № 6

Необхідно, на підставі податкового законодавства, оцінити правомірність дій бухгалтера підприємства та податкового інспектора.

Вихідні дані:

Податковий інспектор стверджує, що бухгалтером підприємства “Оріон” невірно віднесено суму нарахованої, але не сплаченої заробітної плати працівників, до складу валових витрат. В результаті чого відбулось заниження оподатковуваного прибутку підприємства.

Завдання № 7

Необхідно визначити розмір фінансових санкцій до платника податку у зв’язку з виявленням наступних порушень. Результат оформити у формі таблиці.