Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод_семенар_фин_пр_очное_2011_2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
864.26 Кб
Скачать

72

Міністерство освіти, науки, молоді та спорту України

Національний університет «Одеська юридична академія»

Криворізький факультет

ФІНАНСОВЕ ПРАВО

Методичні вказівки

для підготовки до семінарських занять

м. Кривий Ріг

2011 р.

Укладач:

К.ю.н., ст.. викладач Міма І.В.

Затверджено на засіданні

кафедри цивільно-правових дисциплін

КФ НУ «ОЮА»

(протокол №______

від “____” ___________________200___ р. )

ПЕРЕДМОВА

Незалежна суверенна держава Україна прийняла свою Конституцію, що стала Основним Законом, з яким повинно бути узгоджене все законодавство, в тому числі і фінансове, яке набуває все більшого значення.

Численні заходи, які проводить наша держава, потребу­ють все більше коштів, а криза економіки не дозволяє збільшувати грошові надходження в розпорядження держави.

Нова фінансова політика держави провадиться в життя через фінансове законодавство. Правові норми, що регулюють фінансові відносини, містяться як у загальних, так і в спеціальних, присвячених регулюванню тільки фінансових відносин, нормативних актах. В них знаходить своє відбиття політика, скерована на використання фінансів в інтере­сах побудови незалежної суверенної України. Фінансово-правові норми закріплюють проведення фінансових заходів, пов'язаних з переходом до ринкової економіки, яка докорін­но змінює характер цих норм.

Особливе місце в фінансовому законодавстві у сучасних умовах посідає податкове. В умовах ринкової економіки податки стають основним джерелом доходів бюджету, тому держава ретельно визначає за допомогою правових норм суб'єктів, об'єктів оподаткування, строки, пільги, відпові­дальність за порушення податкового законодавства. В зв'яз­ку з цим фінансове право цікавить не тільки юристів і праців­ників податкових адміністрацій, але і всіх господарюючих суб'єктів і громадян.

Сьогодні, як ніколи, усі галузі права, і особливо фінансо­ве, починають вивчати студенти всіх спеціальностей, ос­кільки їм у практичній діяльності по керівництву будь-якою комерційною структурою або ланкою народного господар­ства необхідна всебічна правова підготовка. Недооцінка пра­вової підготовки призводить до практичних помилок, зав­дає шкоди державі, великих збитків підприємствам і органі­заціям різних форм власності і видів діяльності. Тому, де б не працював випускник вузу — сьогоднішній студент, йому необхідні юридичні знання, особливо в галузях права, пов'язаних з економікою, підприємницькою та фінансовою діяльністю підприємств і організацій. До таких галузей на­лежить і фінансове право.

Фінансове право — складна навчальна дисципліна. Вона об'єд­нує багато законів та нормативних актів виконавчої влади, які часто змінюються, доповнюються. Приймаються норма­тивні акти різної юридичної сили. Все це ускладнює ви­вчення як навчального, так і нормативного матеріалу. Той, хто вивчає курс фінансового права, у посібнику зможе ознайо­митися з теоретичними положеннями як загальної, так і особливої частини, пізнає його закономірності і обов'язко­во, не заучуючи цифрового матеріалу, детально ознайомиться з актами, які вміщують фінансово-правові норми. Фінансове право необхідно знати економістам, керівникам всіх рівнів і корисно знати громадянам, які цікавляться фінансовою політикою держави.

В основі вивчення студентами курсу “Фінансове право Украї­ни” лежать програма та плани семінарських занять, які визнача­ють коло питань, обов'язкових для засвоєння, навчальну і спеціальну літера­туру, нормативні акти. Однак слід враховувати, що навчальні матеріали не можуть детально відобразити чинну систему нормативних актів, яка перебу­ває у постійному розвитку. Студенти й самі повинні стежити за роз­витком і оновленням фінансового законодавства.

Вивчення фінансового права України рекомендується почати з ознайом­лення з програмою курсу, засвоєння матеріалу цього навчально-методичного посібника, а також опрацювання відповідних розділів (тем) рекомендованих підручників, посібників, словників, перелік яких подано наприкінці посібника. Наявні контрольні питання до кожного семінарського заняття доцільно використати для самоконтролю, з метою перевірки того, як засвоєно основні категорії та поняття фінансового права.

Обов'язковою умовою успішного засвоєння змісту основних інститутів фі­нансового права є вивчення базових нормативних актів, перелік яких подано після кожного семінарського заняття.

Для повного оволодіння теоретичним і нормативним матеріалом з відповід­ного розділу (теми) необхідно також опрацювати додаткову літературу та ви­користати матеріали з фінансового права України, які публікуються в періодич­них виданнях.

Посібник створено з метою:

- допомогти студентам уяснити основні питання навчального курсу, вивчення яких викликає найбільші труднощі через відсутність необхід­ного навчального матеріалу або недостатнє висвітлення їх у підручниках;

- вказати на деякі типові помилки у відповідях студентів;

- звернути увагу на ті зміни, які мають місце у чинному законодавстві, і на деякі складні теоретичні питання, які ще недостатньо розроблені в юридичній літературі.

Тема 1

Фінанси і фінансова діяльність держави та

Органів місцевого самоврядування

Предмет, система та джерела фінансового права

План семінарського заняття №1

(1 година)

1. Фінанси, державні фінанси. Види державних фінансів.

2. Система органів управління державними фінансами.

3. Фінансова система держави.

4. Фінансова діяльність держави та органів місцевого самоврядування.

5. Принципи, функції та методи фінансової діяльності держави та орга­нів місцевого самоврядування.

6. Предмет і метод фінансового права.

7. Система та джерела фінансового права.

8. Наука фінансового права.

9. Фінансово-правові норми: ознаки, види, структура.

10. Фінансово-правові відносини: особливості, структура.

Теми рефератів

  1. Фінансова система України.

  2. Місце фінансового права в системі права держави.

  3. Відмежування фінансово-правових норм від суміжних правових норм.

  4. Відмежування фінансово-правових відносин від суміжних соціальних відносин.

  5. Державні органи управління фінансами.

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

Студенти повинні розуміти, що фінанси - це економічна категорія, яка вира­жає реально існуючі суспільні відносини - фінансові відносини. Саме тому по­няття «фінанси» і «фінансові відносини» у науці прийнято вважати ідентичними.

Розглядаючи питання про сутність фінансів, студентам необхідно уяснити, що фінанси - це не всі грошові відносини у суспільстві, а лише їх частина, а саме ті, які пов'язані зі створенням, розподілом і використанням фондів коштів держави, її територіальних утворень, а також підприємств і організацій, необхідних для забезпечення розширеного відтворення і соціальних потреб, у процесі яких відбувається розподіл і перерозподіл сукупного суспільного продукту та контроль за задоволенням суспільних потреб.

Студентам слід знати зміст розподільчої, контрольної функцій фінансів, визначення державних фінансів як системи грошових відносин, за допомогою яких мобілізуються, розподіляються та використовуються централізовані та децентралізовані фонди коштів держави. Пам'ятати, що державні фінанси охоплюють: державний бюджет, централізовані та децентралізовані фонди коштів, фінанси підприємств і організацій державної та комунальної форм власності, державний кредит, державне особисте і майнове страхування. Особливу увагу рекомендується звернути на відмінність між державними та приватними фінансами, адже державні фінанси на відміну від приватних

Вивчаючи цю тему, студенти мають розуміти, що фінансові відносини ви­никають у процесі фінансової діяльності. А тому важливо знати не лише зміст фінансової діяльності держави органів місцевого самоврядування як процесу планомірної мобілізації, розподілу та використання державою та органами місцевого самоврядування централізованих і децентралізованих фондів кош­тів (фінансових ресурсів) для забезпечення виконання ними поставлених зав­дань і функцій, а й характерні особливості фінансової діяльності держави та органів місцевого самоврядування

Особливу увагу студентам слід зосередити на аналізі функцій та методів фінансової діяльності.

Розкриваючи питання про систему фінансового права, студентам слід вра­ховувати, що її можна розглядати як сукупність фінансово-правових норм, фі­нансово-правових інститутів та підгалузей фінансового права, а також як сукуп­ність фінансово-правових норм, об'єднаних у Загальну та Особливу частини

Студентам необхідно врахувати, що існування і розвиток фінансового пра­ва як галузі права обумовило виникнення і розвиток науки фінансового права як внутрішньо цілісної системи узагальнених знань (ідей, міркувань, органів місцевого самоврядування, гіпотез, концепцій, теорій) про фінансове право і фінансову діяльність держави та закономірності розвитку цих знань, і що ціліс­не уявлення про науку фінансового права дає аналіз її предмета, системи, функцій, методології та методів. Окремо слід визначити предмет науки фінан­сового права, яким є дослідження: фінансово-правових відносин і норм, що їх регулюють; практики фінансової діяльності; історії фінансового права, фінан­сового законодавства, науки і навчальної дисципліни; доктрини фінансового права; методологічного і науково-категоріального апарату

Окремо потрібно проаналізувати особливості науки фінансового права. Окремо необхідно проаналізувати структуру фінансових правовідносин. Слід пам'ятати, що суб'єктами фінансових правовідносин виступають учасни­ки фінансових правовідносин, які є носіями суб'єктивних прав і юридичних обов'язків із планомірного утворення, розподілу і використання державних та місцевих грошових фондів і що суб'єкти фінансових правовідносин повинні володіти правосуб'єктністю (правоздатністю та дієздатністю). Особ­ливої уваги потребує питання про види суб'єктів фінансових правовідносин, якими виступають як фізичні, так і юридичні особи, а також колективні та індиві­дуальні суб'єкти. При цьому пам'ятати, що серед індивідуальних суб'єктів вио­кремлюють резидентів і нерезидентів.