Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Analiz+diyalnosti+pidpriemstv+TYR+indystrii+-+M...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
673.79 Кб
Скачать

1. Передмова

Розвиток економіки України за світовими стандартами потребує від підприємств підвищення ефективності діяльності, конкуренто-спроможності наданих послуг та виготовленої продукції за допомогою впровадження досягнень науково-технічного прогресу, ефективних форм управління, ініціативи та активізації діяльності працівників підприємства.

Майбутнім менеджерам доведеться розробляти стратегію і тактику розвитку підприємств, обґрунтовувати плани і управлінські рішення, виявляти резерви підвищення ефективності виробництва як в цілому так і по підрозділам. Для цього необхідно володіти сучасними методами економічних досліджень, методикою системного комплексного економічного аналізу.

Курс «Аналіз підприємств тургалузі» діяльності підприємства повинний дати майбутньому фахівцю:

  • чітке уявлення про ключові показники виробничо-фінансової діяльності підприємства та їх взаємозв'язки і взаємозалежності;

  • ґрунтовне засвоєння сучасного арсеналу методів і прийомів аналізу, вміння знаходити найменш трудомісткі засоби й методи для вивчення кожної ситуації або проблеми з економіки;

  • здатність завершувати аналіз ситуацій розробкою управлінського рішення;

  • обґрунтування доцільності витрат на збір і опрацювання аналітичної інформації (вигоди, одержані підприємством від проведення аналізу, повинні перевищувати витрати).

Програма курсу орієнтована на ринкові умови господарювання підприємств туристсько-готельної сфери діяльності. Для вивчення курсу рекомендується користуватися підручниками, навчальними й методичними посібниками, монографічною літературою. Заліковий кредит «Аналіз підприємств тургалузі» кредитно-модульної система організації навчального процесу є складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців на освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр» за спеціальністю 6.050201 «Менеджмент організацій» напряму 0502 «Менеджмент»

2. Опис залікового кредиту

Курс: 4.

Підготовка бакалаврів

Напрям, спеціальність, ОКР

Характеристи-ка навчальної дисципліни

Кредитів ECES: 3.

(ECES – European Credit Transfer System) –Європейська система перезарахування кредитів (залікових одиниць трудомісткості)

Шифр та назва напряму

05802 «Менеджмент»

Нормативна;

Рік підготовки: 4.

Семестр: 8.

Лекції: 16 год.

Семінари: 16 год.

Шифр та назва спеціальності:

6.050201 «Менеджмент організацій»

Самостійна робота: 65 год.

Індивід. робота:11 год.

Вид контролю: ПМК.

Модулів: 1.

Змістових модулів: 1.

Загальна кількість годин: 108.

Освітньо-кваліфікаційний рівень: бакалавр

Тижневих годин: 2.

Аудиторних: 32 год.

Індивідуальна робота: 11 год.

Самостійна робота: 65 год.

Термін навчання: 4 роки

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]