Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-90_i_stishok.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
22.07.2019
Размер:
289.79 Кб
Скачать

61. Назвіть жанри народного епосу.

Е́пос (грец. epos — слово, оповідання) — різновид літературного (поряд з лірикою і драмою) роду, що оповідає про події, котрі буцімто відбувалися у минулому (які немов здійснювалися насправді і згадуються оповідачем).

Казка — це вид художньої прози, що походить від народних переказів, порівняно коротка розповідь про фантастичні події та персонажі, такі, як феї, гноми, велетні тощо. Слід відрізняти казку від байки.

Історичні пісні — це фольклорні твори, присвячені певній історичній події, чи відомій історичній постаті.

Били́ни (стари́ни) — народні речитативно-мелодійні епічні пісні соціально-побутового змісту, героїко-патріотичного характеру.

Епопея - художній твір, у якому широко й різнобічно зображено великі історичні події, поставлено проблеми загальнонародного значення.

62. Літературний процес — це багатоманітне історико-мистецьке явище, яке характеризується змінами у стилях і напрямах художньої творчості, у виражально-зображувальній системі художніх засобів, у тематичній та жанровій своєрідності творів тощо

63. Прототип персонажа (література, мистецтво, кінематограф) — прототип, конкретна історична або сучасна автору особистість, яка послужила йому відправним моментом для створення образу.

64. Що таке соціально-побутова повість, гумор, сатира?

Соціально-побутова повість - це художній твір, у якому картини родинного життя і побуту героїв зображені на фоні якихось соціальних подій чи зв’язані з певними суспільними обставинами і пояснюються ними. Яскравим прикладом є «Кайдашева сім'я» І. Нечуя-Левицького.

Гу́мор - такий прийом у художніх творах чи спосіб розповіді,коли окремі явища,вчинки,поведінка людей зображується в смішному жартівливому тоны. Засобом гумору часто викриваються окремі вади і недоліки в житті.

сатира - гнівне осудження в творі явищ суспільного і особистого життя. Сатиричні образи,як правило викликають у читача обурення і огиди до негативних явищ житті,зображених у творі,кличуть на боротьбу з ними.

65. Що ми називаємо романом?

Роман - великий розповідний твір,основними жанровими ознаками якого є широке зображення картин соціальної дійсності,складних і суперечних шляхів,розвідку дійових осіб,тісно пов'язаних з суспільним життям і боротьбою.

66. Що таке соціально-психологічний роман?

Соціально-психологічний роман — це один із різновидів романного жанру, в якому в складних,часто екстримальних життєвих ситуаціях розкриваються багатогранні характери героїв з усім розмаїттям їхнього психологічного функціонування в контексті соціального середовища

Соціально-психологічний роман

а)соціально - відзначаються широтою і глибиною в змалюванні дійсності,постановкою найважливіших проблем переформленої епохи,гострого соціального спрямування

б)психологічний - прагнення думки і переживання героїв показані у зв'язку з соціальними умовами,класовою боротьбою,дійсність зображується через глибоке розкриття психологічного стану

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]