Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Логістика_Сам-Роб_(задачі).doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
2.04 Mб
Скачать

Задача 8

Білл Беррі, менеджер із продажу транспортних послуг компанії Speedy Trucking Company, вивчає перспективи обслуговування нового клієнта — імпортера товарів з Венесуели El Conquistador, Inc. Обслуговування повинне полягати в наданні щомісяця 12 вантажівок для перевезення вантажів в обсязі повної транзитної норми з порту в Байонне (шт. Нью-Джерсі), куди надходять імпортовані товари, у розподільний центр у Пітсбурга (шт. Пенсільванія) з оплатою по 850 дол. за кожну вантажівку з повним завантаженням. Задіяні вантажівки повинні прибувати в порт з автопарку Speedy, розташованого в 12 милях від порту, у містечку Сікоку (шт. Нью-Джерсі). Відстань від Байони до Пітсбурга складає 376 миль. Після розвантаження в Пітсбургі вантажівки будуть повертатися в Сікоку порожняком (шлях від розподільного центра до автопарку нараховує 380 миль).

а) Припустимо, середні експлуатаційні витрати Speedy у розрахунку на милю прогону вантажівки складають 1,20 діл. Чи випливає в такому випадку м-ру Беррі погоджуватися на запропоновані умови оплати транспортних послуг? Обґрунтуйте вашу відповідь.

б) М-р Беррі налагодив координацію завантаження зворотних рейсів після доставки товарів El Conquistador, знайшовши в Янгстауні, шт. Огайо, потенційного споживача транспортних послуг на підходящому маршруті. Новий клієнт, компанія Super Tread, Inc., поставляє на експорт шини зі свого підприємства в Янгстауне в порт Байонны, відкіля товари ідуть за кордон. Таким чином, кожне відправлення El Conquistador доповнюється зворотним відправленням від Super Tread (12 відправлень по повній транзитній нормі на місяць). Speedy має намір стягувати з Super Tread плату за свої послуги по ставці 1,30 дол. у розрахунку на милю. Байону і Янгстаун розділяють 430 миль. Відстань від Пітсбурга до Янгстауна — 65 миль. Після доставки і розвантаження в Байоні зворотних рейсів ( що прибули з Янгстауна) вантажівки Speedy повинні повертатися в автопарк у Сікоку (перш ніж прийняти в порту новий вантаж від El Conquistador). Умови договору з El Conquistador, описані вище, залишаються колишніми. Яких прибутків (збитків) у розрахунок на їздку варто очікувати м-ру Беррі від нової схеми організації перевезень?

в) Яких прибутків (збитків) на місяць варто очікувати м-ру Беррі від нової схеми організації перевезень, якщо компанія Speedy ввійде в цей бізнес на постійній основі?

г) чи Коштує м-ру Беррі приймати цю схему завантаження зворотних рейсів? Обґрунтуйте вашу відповідь.

Задача 9

При виборі виду транспортного засобу ( способу транспортування ) при перевезеннях вантажів часто використовують показник вантажної вартості одиниці ваги або, коротко, вантажної вартості товару. Показник вантажної вартості товару являє собою ( з деяким спрощенням ) економію на виборі способу транспортування ( виду транспорту), що приходиться на одиницю ваги товару, наприклад на один кілограм.

Обчислите вантажну вартість товару при розгляді двох альтернативних варіантів постачання товарів: або 1) постачання протягом однієї ночі або 2)постачання в триденний термін. У нижче наданій таблиці зазначені відповідні транспортні витрати. Прийміть, що додатковий доход від альтернативних інвестицій може скласти 25% у рік від вартості перевезеного товару й у році 365 днів.

Транспортні витрати при різних варіантах постачань, у грн.

Вага , кг

Витрати при постачанні за одну ніч

Витрати при постачанні

протягом трьох днів

А

1

2

2

15,00

2,87

3

17,25

3,34

4

19,40

3,78

Продовження таблиці

А

1

2

5

21,55

4,10

6

25,40

4,39

7

26,45

4,67

8

27,60

4,91

9

28,65

5,16