Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРОЕКТ Валера.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
711.68 Кб
Скачать

Вимоги безпеки по закінченню роботи

1. Поставити агрегат на стоянку і під колеса покласти упори.

2. Оглянути і при необхідності очистити агрегат від пилу та бруду, привести в належний стан робоче місце.

3. Зняти і привести в порядок спецодяг, вичистити, прийняти душ.

5.5 Пожежна безпека

У господарстві організована пожежно – сторожова охорона, яка має у своєму розпорядженні дві пожежні машини, вогнегасники і т.д., згідно з правилами. [65]. Збирання врожаю озимої пшениці дуже пожежа небезпечна операція. До початку збирання керівник господарства назначає відповідальних за пожежну безпеку збиральної техніки, організацію протипожежного інструктажу механізаторів.

Техніку ретельно готують до збирання, перевіряють роботу всіх вузлів та механізмів, обладнують іскрогасниками. Кожен комбайн, трактор та інші самохідні машини комплектують вогнегасниками, штиковими лопатами. Тимчасові польові стани, зернотоки розмішують не ближче 100м. від хлібних масивів. Площадки, які їх оточують, опахують смугою до 4 м. курити в таких зонах дозволено тільки в спеціальних місцях. Ремонт та стоянка збиральних машин допускається не ближче 3О м. від хлібного поля. В період збирання урожаю поблизу від масивів, де проводять роботу, необхідно мати напоготові

трактор з плугом на випадок пожежі.

Стан пожежної безпеки у господарстві відповідає правилам пожежної безпеки для об'єктів с/г виробництва

5.6 Рекомендації по покращенню стану охорони праці у господарстві

Для зменшення кількості нещасних випадків у господарстві необхідно керівникам всіх рівнів пильно слідкувати за видачею та застосуванням працюючими засобів індивідуального захисту, дотриманням всіх правил техніки безпеки та наполягати на тому, щоб інженери та механізатори усували неполадки в машинах, механізмах та іншому обладнанні. У господарстві необхідно створити кабінет охорони праці та обладнати їх усім необхідним

Висновки та пропозиції виробництву

Розробка та вдосконалення агротехнічних прийомів підвищення рівня урожайності та якості зерна повинна базуватися на регулюванні основних факторів, які обумовлюють ріст та розвиток рослин озимої м’якої пшениці. На основі виконаного проекту можна зробити певні висновки:

  1. В умовах господарства для збільшення агроекологічної стабільності урожайності озимої пшениці слід вирощувати чотири сорти. Такими для умов господарства є: Дріада1, Херсонська безоста, Ніконія та Любава Одеська

  2. Для встановлення рівня розрахункового урожаю треба використовувати три категорії урожаю:

  • потенціальний урожай;

  • дійсно можливий урожай;

  • урожай у виробництві.

    1. Виходячи з структури посівних площ господарства оптимальним попередником для вирощування озимої пшениці є озимий ріпак.

    2. На поливних землях господарства висівати кукурудзу треба в середині 3 декади вересня на глибину 4 см..

    3. Оптимальну норму висіву необхідно розраховувати виходячи з оптимальної густоти та маси 1000 насінин конкретних гібридів. Для даних сортів вона становить на рівні 220 -250 кг/га.

    4. Для забезпечення необхідного рівня врожаю кукурудзи ми пропонуємо вносити добрива з розрахунку N80 Р70.

    5. Розрахунок зрошувальної норми в залежності від грунтово-кліматичних умов господарства свідчить, що вона повинна бути на рівні 2000 м3/га. Розрахунок поливної норми залежить від фази розвитку рослини, вона становить від 350 м3/га до 550 м3/га.

    6. Ми пропонуємо застосовувати сучасні хімічні засоби: гербецід Гранстар 75, в.г. 15 г/га фунгіцид Імпакт 25 к.с. та інсектицид Фастак к.е. дозою 0,1 л/га.

    7. Доробка зерна в умовах господарства повинна включати очищення на ЗАВ-20 та сушіння сонячно-повітряним способом.

    8. Економічна ефективність впровадженої технології складає 54 % рівня рентабельності.

    9. Для отримання високих та сталих урожаїв зерна на півдні України рекомендуємо використовувати пластичні, високо продуктивні сорти Дріада1, Херсонська безоста, Ніконія та Любава Одеська, сівбу проводити кондиційним насінням високих репродукції, нормою 5 млн. схожих насінин на гектар в середині третьої декади вересня, для забезпечення необхідного рівня агрофону використовувати добрива в розмірі N110Р70, застосовувати комплексний захист рослин зі розрахованим режимом зрошення.