Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TURISTIChNYe_KRAYiNOZNAVSTVO___A_ALL.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
187.9 Кб
Скачать

15. Туристична привабливість в’єтнаму.

Офіційна назва - Соціалістична Республіка В'єтнам Географічне положення - розташовується у Південно-Східній частині півострова Індокитай та межує з Камбоджею (1228 км), Китаєм (1281 км), Лаосом (2130 км). Площа території - 332,8 тис. кв. км. Чисельність населення - 79,9 млн. чоловік Столиця - Ханой - 1,151 млн. осіб (1994 р.). Найбільші міста: Хошимін (4,1 млн.), Хайфон (1,6 млн.), Дананг (500 тис.), Хюе (320 тис.). Адміністративно-територіальний розподіл: 58 провінцій і 3 муніципалітети. Багаті історичні пам'ятки і чудова природа, клімат, що дає змогу відвідувати країну в будь-який час року, а також дешевий і якісний сервіс з кожним роком залучають сюди все більше й більше туристів Більше того, історичні і соціально-політичні аспекти в'єтнамського життя роблять подорож по В'єтнаму незабутньою і залишають у його відвідувачів дуже глибокі враження.

тут знаходиться Бухта Халонг, назва якої перекладається з в'єтнамського як "дракон, що спускається", з більше ніж 3000 островами, які злітають різко вгору зі смарагдових вод Тонкінської затоки. На південь від Хюе розташоване місто-музей Хойан, відоме ще в стародавні часи європейським купцям і мореплавцям під назвою Файфо. Неподалік від Нячанга знаходяться і знамениті вежі Тямів, побудовані наприкінці XIII ст. за наказом володаря Держави Чампа Джая Сімхавармана III. І, природно, неможливо уявити В'єтнам без Сайгона - найбільшого міста країни. Перейменоване після об'єднання В'єтнаму в 1975 р. у місто Хошімін, воно займає площу в 2.000 кв. км і простягається від Південно-Китайського моря до камбоджийського кордону. На захід від центру міста знаходиться величезний китайський район - Шолон

20. Історико-культурний потенціал Японії.

Офіційна назва – Японія. - Японія - конституційна монархія. Географічне розташування - розташована в західній частині Тихого океану, біля східного узбережжя Азії на групі островів, головні з яких - Хонсю, Хоккайдо, Кюсю, Сікоку. Кількість населення - 126,8 млн. осіб Столиця - Токіо - Tokyo - 8,18 млн., з передмістями 12,24 млн. осіб Інші великі міста: Йокогама (3,484 млн. мешканців), Осака (2,603 млн.), Нагоя (2,186 млн.), Саппоро (1,842 млн.), Кобе (1,518 млн.), Кіото (1,472 млн.), Фукуока (1,361 млн.). Найбільша в Японії Національна парламентська бібліотека в Токіо налічує більше 5 млн. томів. Токійський університет посідає перше місце серед інших навчальних закладів за багатством своїх книжкових фондів (понад 4 млн.). На Японському архіпелазі є знахідки мезолітичної (додзьомон, 10-6 тис. років до н.е.) і неолітичних (протодзьомон і дзьомон, 7 тис., 6-1 тис. років до н.е.) культур. Письмові джерела датуються початком VIII ст. н.е. З цього часу можна досить точно простежити історію зміни правителів (імператорів) Японії. Запозичення китайської писемності в середині I тисячоліття відкрило японцям доступ до китайської культури. У середині XIX ст., після падіння сьогуната, робляться зусилля для запозичення досягнень європейської цивілізації. Здатність японців засвоювати все краще допомогла їм стати однією з найрозвинутіших націй у світі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]