Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TURISTIChNYe_KRAYiNOZNAVSTVO___A_ALL.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
187.9 Кб
Скачать

16. Туристична привабливість Індонезії.

Республіка Індонезія — держава в Південно-Східній Азії, на островах Малайського архіпелагу і західній частині острова Нова Гвінея (Іріан-Джая). Загальна площа — 1 919 440 кв. км. Площа суші — І 826 440 кв. км, площа рік і озер — 93 000 кв. км. Населення — 224,7 млн чол. (2000 p.). Міське населення складає 31,4% (1991 p.). Офіційна мова — індонезійська. Більшість віруючих — мусульмани (88 %). Адміністративно-територіальний розподіл: 24 провінції, 2 особливі адміністративні одиниці, що мають статус провінції, і 1 метрополітенівський округ (столичний). Столиця — Джакарта. Понад 1/2 території — гори (до 5029 м, на о. Нова Гвінея). Близько 400 вулканів, у т. ч. понад 100 діючих. Клімат переважно екваторіальний і субекваторіальний, на низині середньомісячні температури від 25 до 27 °С, у горах — прохолодніше. Опадів 2000—4000 мм на рік. Ріки багатоводні. Близько 2/3 території покриті вологими тропічними лісами, є ділянки рідколісся і саван.

Швидше за все, на планеті неможливо знайти країну більш екзотичну і колоритну. Цей райський куточок має у своєму розпорядженні максимум для ні з чим не порівнянного відпочинку: це і м'який тропічний клімат, і недоторкана природа і тваринний світ, і сотні ріки, що несуть свої води з гір у живописній долині, і глухі сільця, що губляться в мангрових заростях, де уклад життя не змінився за останні сторіччя, і пляжі з дрібним білим піском і кристально прозорою водою, і немислимі по своїй розкоші готелі, що потопають у зелені й ароматах тропічних квітів. Найбільший острів Індонезії - Ява, але найбільш освоєною туристичною зоною Індонезії вважається острів Бали.

17. Туристична привабливість Таїланду.

Таїланд - це одна із найекзотичних і колоритних країн Південно-Східної Азії. Тут дбайливо зберігають древні буддійські традиції й культуру, і в той же час швидко реагують на зміни в сучасному світі. Завдяки розвитий інфраструктурі туризму, доступним цінам, високому рівню обслуговування, гостинності й доброзичливості місцевого населення відпочинок у Таїланді надзвичайно різноманітний і привабливий.

. Клімат в Таїланді – тропічний, жаркий, вологий.

Бангкок. Тайська назва Крунгтеп. Місто ангелів, в якому нема єдиного центру, але декілька рівновеликих центрів, кожен з яких видатний та оригінальний. Пукет. Острів, який називається “Перлиною Андаманського узбережжя”, розташований у зоні тропіків південної частини Таїланду. Ко Чанг. Найбільший острів - До Чанг, близько 30 км у довжину й 18 завширшки, є другим по величині островом Таїланду (після Пхукету). Велика розмаїтість коралів і риб, багато великих і чистих пляжів.

18.Тур.-країнознавча х-ка Китаю.

Офіційна назва - Китайська Народна Республіка

Географічне розташування. Країна знаходиться у східній частині Азії. Узбережжя континентальної частини Китаю на сході і півдні омивається водами Бохайського, Жовтого, Східно-Китайського і Південно-Китайського морів Тихого океану. Площа сухопутної території Китаю - 9 597 000 кв. км. За цим показником країна поступається лише Росії і Канаді. Загальна площа територіальних вод - 4,73 млн. кв. км. Країна поділяється на 4 міста центрального підпорядкування, 23 провінції, 5 автономних районів і 2 особливі адміністративні райони. За чисельністю населення Китай займає перше місце у світі, у ньому проживають 1,29533 млрд. осіб. В країні проживають представники 56 національностей. Столиця Пекін (7,2 млн. жителів). Інші великі міста – Шанхай, Тяньцзінь, Сянган, Шеньян, Ухань, Гуаньчжоу. Державна мова - китайська

Чисельність туристів усередині країни збільшилося внаслідок стимулюючої ролі тривалого терміну відпочинку під час свят Весни, Першотравня і Національного свята. Стабільно розвивався міжнародний туризм. За весь рік число туристів, що в'їхали в країну, склало 83,44 млн. чоловік.

Китай - країна численних історичних пам'ятників. Під охороною держави знаходяться понад 240 пам'ятників, що мають світове значення. 24 міста з багатими історичними і революційними традиціями оголошені заповідними. Унікальний пам'ятник фортечної архітектури - Велика китайська стіна простягнулася на 4000 км уздовж Північного Китаю.

Всесвітньо відомий храмовий комплекс традиційного китайського культу - храм Неба у Пекіні, побудований у середині 15 століття. У Пекіні знаходиться найбільший у КНР державний музей - Гугун - колишній імператорський палац, резиденція 24 імператорів династій Мін і Цин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]