Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TURISTIChNYe_KRAYiNOZNAVSTVO___A_ALL.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
187.9 Кб
Скачать

3. Тематика і методи історико-країнознавчої х-ки.

Іст.-туристична х-ка не передбачає передачі повної історії країни у стислому вигляді, тому при її здійсненні потрібно зосередити увагу на наступних головних іст. темах: 1- іст. держави, яка передбачає інформацію про час виникнення держави, осн. стани і її розвитку, особливості формування її території, а також зміну форм правління;2- іст. народів – вона передбачає інформацію про перші найдавніші народи, передбачає дані про періоди заселення території країни іншими спільнотами які проживають у ній на даний час або які змінили слід в історії країни і людства, при цьому доцільно робити прив’язку до конкурентних археологічних пам’яток, або давніх традицій, обрядів, звичаїв, які існують у певній країні – це дозволяє витворити заг. яскравий образ як певної країни загалом та певного періоду і епохи а також дати уявлення про уклад людей; 3- історія визначних подій при ознайомленні з певною історією країни завжди акцентує увагу на її визначних датах, які часто визначають окремі епохи чи періоди розвитку країни;4- персональна історія – історія в особах - історично-тур. х-ка передбачає ознайомлення з найбільш визначними особами певної країни, що автоматично підвищує її статус в очах чужинців, а також ознайомлення з життям простих людей, що відтворює типовий образ мешканця країни, передає загальні почуття, уявлення, світобачення людей певної країни;5- історія художньої культури або історія мистецтва. Вона займає особливе місце в історико-туристичній х-ці, оскільки людина завжди прагне пізнати і долучитися до прекрасного. Центральне місце в цьому розділі займає ознайомлення з пам’ятками культурно-іст. спадщини.

Три основні методи іст.–тур. х-ки країни:

- оповідання – передбачає послідовне виникнення подій, який через певні факти і події відображає головний розвиток країни;

- картина – вона передбачає створення яскравого, типового або особливого історичного образу, в її основі лежать істор. реалії, однак картина передбачає абстрагування від певного місця і часу;

- інтрига – вона передбачає через романтичний або пригодницький, або трагічний виклад подій зацікавити туриста потенційного у прирученні до історичного минулого. При цьому реальні події набувають абстрактнішого вигляду, стають умовними.

12. Туристична привабливість пар.

Серед основних визначних природних пам"яток ПАР особливе місце займають унікальні Драконові гори і Вельд, що також є гірським курортом. У Кейптауні - один з кращих у світі ботанічних садів. Його авеню Джордж, заповнена художниками і ремісниками. А вулиці - особняками староголандської архітектури, пишними будівлями вікторіанської епохи, численними пам'ятниками і музеями. Символ міста - Столова гора. В Йоганнесбурзі знаходиться найбільший в Африці багатоповерховий торговий центр - Сендтон. "Маркет-ськвеа" - один з найбільш грандіозних ринків Африки. В самому центрі міста-музею Кімберлі знаходиться "Велика Діра" - найбільша в світі рукотворна прямовисна свердловина, яка поклала початок "алмазній лихоманці" на початку століття.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]