Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TURISTIChNYe_KRAYiNOZNAVSTVO___A_ALL.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
187.9 Кб
Скачать

2. Потреба туристів в історичній інформації.

Традиційна історія займається вивченням закономірностей та особливостей минулого людства з тим, щоб зрозуміти сучасне і можливо передбачає майбутнє. Завдання істироко-туристичної ха-ки полягає в тому, щоб надати туристу найбільш цікаву головну інформацію про певну країну чи регіон.

1.Акцентується увага на особливостях культурної спадщини певної країни і народу. Зокрема при цьому з’ясовується що є особливого в поведінці, мисленні, культурних цінностей певного народу, що не мають інші народи.

2.Інформація про заг. рівень культури певної країни. При цьому акцентується увага як заг. людські здобутки використ. в певній країні.

3.Реконструкція заг. іст. образу країни, який здійсн. через порівняльну і прив’язну минулого і сучасного.

4.Акцентується увага на іст. особл. країни.

5.Заг. турист. х-ка є складовою іст.-тур. х-ки і тому вона не повинна дублювати інформ. з інших форм життя і узагальнені дані які важливі для визначення заг. можливостей і перспектив розвитку туризму.

Таким чином інформ. іст.-тур. плану може давати як загальні так і дрібні деталі які відображають іст. епоху розв. країни або її іст. образ загалом.

22. Культурно-туристичний потенціал Перу і Болівії. Туризм ще не дає суттєвого внеску в економіку, але сприяє розвитку відповідної інфраструктури - наприклад, поліпшення готельних умов (особливо в Ла-Пас).Нещодавно Болівію було внесено до популярного туру Південною Америкою, який привертає туристів із США, Європи та Японії.Найбільшу зацікавленість іноземних туристів викликають озеро Тітікака та його околиці (зокрема, рибальство); руїни інкських споруд на острові Сонця; доінкські руїни в Тіауанако; індіанське життя в Альтіплано.Ще одна туристична траса пролягає через Кордильєри в джунглі Юнгаса. Цей маршрут є дуже популярним, бо протягом кількох годин можна побачити дивовижні краєвиди та відчути кліматичні контрасти Анд.В культурі Перу знайшли відображення вплив багаточисельного індіанського населення країни, а також розвинутих культур народів, що проживали на цій території до підкорення її іспанцями. Найвідоміша високорозвинута древня цивілізація інків, що виходить приблизно з 1200 р. Інки володіли мистецтвом обробки каменю, створення інженерних споруд, ткцтва, мали уявлення про медицину і астрономію, споруджували штучні тераси для посівів на крутих схилах, створювали неперевершені витвори мистецтва із золота і срібла і будували дороги.

Музика. Древні індіанці користувалися пентатонним ладом, який зберігся в народній музиці до цих пір, поряд з такими музичними інструментами доколумбової епохи, як тростиння флейта кена, свірель, духовий інструмент з крученої морської раковини, окарина і різні ударні інструменти. Література. Перуанська література бере початок в 16 ст., коли син іспанського конкістадора і принцеси інків Гарсіласо де ла Вега (1539–1616) написав історичну хроніку, що містить опис історії і культури імперії інків. Іншим видатним письменником часів іспанського колоніального володарювання сатирик Хуан дель Валье-і-Кавьедес (1652–1695).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]