Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TURISTIChNYe_KRAYiNOZNAVSTVO___A_ALL.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
187.9 Кб
Скачать

26. Тур.-країнознавча х-ка Мексики.

Мексика – країна давньої культури, яка вплинула на розвиток світової цивілізації. У країні щороку проводять різноманітні фестивалі. Історія Мексики відображена у її численних музеях, зокрема у нац. іст. музеї у замку Чапультепек. Туризм є найрозвиненішою галуззю Мексики, чому сприяють прир. умови, численні готелі і пляжі, розвинута інфраструктура, високий рівень сервісу. Видатними памятками давнини є піраміди Теотіуакана поблизу Мехіко та піраміди Мітле і Монте-Альбана біля міста Огагакі. У містах Мексики збереглися давні церкви, палаци, монастирі. Зокрема у Мехіко – нац. собор, нац. палац, площа 3 культур, замок Чапультерек. Міжнародний клім. курорт Акапулько наз. «Мексиканською Ревєрою», завдяки чудовим готелям, пляжам і казино.

32. Туристично-країнознавча характеристика Марокко.

Офіційна назва країни – Королівство Марокко. Столиця – Рабат, його населення становить 1,6 млн. осіб, а площа – 530 км2.

Марокко є незалежною державою на північному-заході Африки. Країну на Пн. омивають води Середземного моря, на Зх. – Атлантичного океану. Площа країни – 446,6 тис. км2.

Марокко є переважно гірською приморською країною.

Чисельність населення 33,7 млн. осіб. Офіційною мовою визнано арабську. Природний приріст населення сягає 1,57%, народжуваність – 22,29%, смертність – 5,64%. Арабомовне населення становить 2/3 від загальної к-сті марокканців. У країні проживають також французи, євреї, іспанці і португальці. Середня густота населення становить 60 осіб/км2.

Чисельність міського населення становить 49%, і з кожним роком це число збільшується.

Визначними архітек.-істор. пам’ятками є фортеця Касба Удайя, Велика мечеть, мечеть Хасана, мінарет «Вежа Хасана», мечеть і мавзолей Мухамеда V, палац короля.

Туризм у Марокко є важливим джерелом надходження валюти. Щороку до країни приїжджає до 6 млн. осіб, переважно із Франції

Країни має унікальне географ. положення, різноманітність природнокліматичних зон і ландшафтів, велика к-сть пам’яток історії, культури і архітектури. Ель-Джажіда є кліматичним курортом, в Атлаських горах розвинуті зимові види спорту і альпінізму.

6. Головні фактори розвитку тур. Діяльності в Африці.

Важливий вплив на планування і організацію тур. діяльності в країнах Африки справляють такі фактори: 1- держ.-політ. (Більшість країн континенту в останнє століття складали колонії європейських держав. Колоніальне минуле накладає відбиток на рівень демократії та держ. організації, які через політ. нестабільність, громадянські війни, воєнні конфлікти зумовлюють упереджене ставлення до них європейців). 2- етнічний. (Африка поряд з Азією є найбільш строкатими в етнічному відношенні регіонами світу. В Африці проживає понад 3000 етнічних груп. Поряд з чисельними етносами існують мікро групи, які знаходяться у стані вимирання. В країнах тропічної Африки на кінець 20ст. вчені зафіксували проживання понад 300 племен, які знаходяться на рівні первіснообщинного ладу). 3- ландшафто-екологічний. (Він коливається від пустелі Сахари до вологих тропічних лісів і джунглів у центрі континенту. Цей фактор є одним з найсприятливіших для розвитку екологічного і зеленого туризму, оскільки, в Африці нараховується 3-4 тис. унікальних видів флори і фауни, зразки яких не зустрічаються і інших регіонах). 4- культ.-цивілізаційний. (Африка вважається колискою людства. На території Африки можна зустріти сліди найдавніших у світі цивілізацій, які репрезентують витоки людської цивілізації).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]