Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TURISTIChNYe_KRAYiNOZNAVSTVO___A_ALL.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
187.9 Кб
Скачать

24. Туристично-країнознавча х-ка Колумбії і Венесуели.

Країна казкових багатств” — так називали іспанські завойовники Колумбію, які у 1499 році ступили на її землю. До завоювання незалежності в 1819 році багато багатств були розграбовані. Збережені унікальні вироби з золота зібрані в єдиному у світі Музеї золота в столиці Боготі. Численні туристичні готелі розташовані здебільшого на посушливому карибському узбережжі і у внутрішніх гористих і менш жарких районах. Останнім часом усе більша кількість аматорів екзотики почали освоювати і малонаселене тихоокеанське узбережжя, з рідкими поселеннями негрів і індіанців. Особливо популярні національні парки Чірібікеті, Парамільо, Сьерра-Невада-Де-Санта-Марта, піраміди і міста древніх індійських цивілізацій, розкидані по всій країні. Цікаві і маршрути — Богота — Барранкілья (карибське узбережжя), Богота — Медельїн — Манісаліс — Розжарюй. Дуже привабливий для аматорів активного відпочинку гірський масив у центрі країни з засніженим вулканом Руїс (5400 м.). Венесуела приймає майже 0.6 млн. туристів. Країна х-ся різноманітною природою, має приморські і гірські курорти. Із гори Ауян-Тепуї спадає найбільший водоспад світу Анхель. Приваблюють туристів і піщані пляжі крарибсьго моря.

1. Завдання і особливості туристичного аналізу історії країни.

Під історією розуміють послідовну зміну предметів і явищ у часі на певній території. Історія-наука універсальна, тому вона охоплює всі основні характеристики країни, зокрема історію політики, устрою. Форма правління і економічний розвиток тощо. Основне місце належить історії худ. культури, яка передбачає еволюцію худ. стилів. Основою історичної ха-ки країни є хронологія, яка засвідчує поступальний розвиток і зміну історичних подій і процесів, хронологія відцентралює розвиток країни. Історія хронології розвитку країн Європи є відмінною від хронології країн Сходу. Таким чином історія туристичної ха-ки в країнознавстві передбачає аналіз подій і явищ на двох рівнях:

1.рівень хронології

2. простір і територія

Він показує, що всі події, які відбувалися колись, відбуваються зараз і будуть відбуватися відбуваються в певному місці. Особливістю історико-туристичної ха-ки є те, що події ніколи не подаються окремо від факту, а навпаки вона ха-ся, як місце де можна побувати. При здійсненні історико-туристичної ха-ки ефективно використовується метод аналогії. Він передбачає порівняння минулого і сучасного, передбачає осучаснення історичних подій і явищ, які відбувались колись.

19. Тур.-країнознавча ха-ка Республіки Корея.

Офіційна назва - Республіка Корея (Taehan Minguk). Неофіційна назва - Південна Корея. Площа території - 99,173 тис. кв. км. Населення - 47,925 млн. осіб (липень 2003 р.). Віросповідання: буддизм - 47%, християнство - 48%, конфуціанство - 3%, чондокьо. Столиця - Сеул (Seoul) - понад 10,28 млн. жителів (грудень 2003 р.). Найбільші міста: Пусан (3,71 млн. жителів), Тегу (понад 2,54 млн. жителів), Інчхон (2,5 млн. жителів), Кванджу (1,4 млн. жителів). Адміністративний поділ - 9 провінцій і 7 міст центрального підпорядкування. Офіційна мова - корейська Найбільша кількість пам'яток старовини зосереджена в Кенджу Там знаходиться найстаріший буддійський храм Пульгукса) з всесвітньо відомим Дзвоном Емілле, головний павільйон Теунджон, а також парк Тумулі, Онін, Чхомсонде, Всесвітньою популярністю користується унікальний печерний храм Соккурам на вершині гори Тхохамсан, яка служила Силла природним захистом від набігів. Храм складається з головної купольної зали, невеликого квадратного аванзалу і віялоподібного коридору, який з'єднує їх. Також в Сеулі знаходяться Національний музей Кореї, Інститут корейської класичної музики, Національний музей народної творчості, Культурний центр ім. Сечжона - найбільший центр сценічного мистецтва, Центр мистецтв Хоам, Вежа Намсан. Для любителів військової історії чималий інтерес становить великий Військово-історичний музей. В океані, приблизно за 100 км від південного узбережжя півострова, знаходиться острів Чечжудо - популярний курорт, який має м'який тропічний клімат, його рослинність і пейзаж різко відрізняються від континентальної частини Кореї. Основна визначна пам'ятка - гора Халласан, найвища на острові (1950 м), яка є згаслим вулканом з кратером на вершині.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]