Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TURISTIChNYe_KRAYiNOZNAVSTVO___A_ALL.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
187.9 Кб
Скачать

23. Туристично-країнознавча характеристика Бразилії.

Бразилія, Федеративна Республіка Бразилії —-держава в Південній Америці. Загальна площа — 8,5 млн км2, населення — 172,8 млн чоловік (2000 p.), понад 95 % — бразильці. Міське населення складає 75,6 %. Столиця - Бразиліа - 2,1 млн. чоловік.

Найбільші міста: Сан-Паулу - 10,1 млн. чоловік, Ріо-де-Жанейро - 6,0 млн. чоловік, Салвадор - 2,5 млн. чоловік, Белу-Орізонті - 2,3 млн. чоловік, Форталеза - 2,2 млн. чоловік,

Більшість віруючих — католики, Бразилія — федерація в складі 26 штатів і 1 федерального (столичного) округу. Глава держави — президент. Географічне розташування - розташована у центрі Південної Америки, займає майже половину континенту.

Бразилія - найбільша за площею і чисельністю населення держава Південної Америки.

Центр й південні частини Бразилії займає Бразильське плоскогір'я (найвища точка — г. Башкира, 2890 м); на півночі — Амазонська низовина й відроги Гвіанського плоскогір'я. На крайньому півдні — Лаплатська низовина. Клімат змінюється з північного заходу на південний схід від екваторіального до субтропічного (середні температури січня від +23 до +29 °С, липня від +16 до +24 °С).

Етнічний склад: білі (португальці, німці, італійці, іспанці, поляки) — 55 %, метиси й мулати — 38 %. чорношкірі — 6 %. інші (японці, араби, індіанці) -1 %.

11. Туристично-країнознавча характеристика Єгипту.

Єгипет є найпривабливішою країною Пн. Африки. Держ. мова – арабська. Особливість геогр. розташування є те, що приблизно 60 тис. км2 знаходиться на Синайському півострові. Суецький канал розділяє Азію і Африку. Єгипет одна з найстаріших держав світу. На півночі країна омивається Середземним морем, на сході - Червоним морем. На заході межує з Лівією, на півдні - з Суданом, на північному сході - з Ізраїлем. Територія - 1001,4 тис. кв. км. Населення - 67,9 млн. осіб Державна релігія - іслам. Столиця – Каїр (з передмістями понад 16 млн. осіб).

Найбільші міста країни: Олександрія, Порт-Саїд, Луксор, Ель-Файюм, Асуан. Офіційна мова - арабська.

У країні існує п'ять основних ландшафтних зон: долина Нілу, Дельта, Аравійська пустеля, Лівійська пустеля і Синай. Велику частину території Єгипту, близько 96%, займають пустелі.

Культура сучасного Єгипту бере свій початок від традицій епохи фараонів. Протягом майже дев'яти століть, від завоювання Єгипту Олександром Македонським (ІІІ ст. до н.е.) до арабських завоювань VІІ ст., Олександрія була найважливішим центром грецьких і римських, а також арабських та ісламських культурних традицій.

Єгипту належить одна з найбільших іст.-культ. спадщин. Вона представлена монументальними і унікальними у своєму роді будовами. У Давній Гізі у місцевості, де знах. палаци з найбільшими у світі пірамідами. Це Хеопса (висота більше 140м), збудована у 2590р. до н.е., тут знах. поховальні камери, які вміщують різні предмети культури. Хефрена (136м) презентує комплекс споруд, що склад. з Храма Мертвих та піраміди. Мекирина (108м), вона має найбільшу поховальну камеру, де зосереджені залишки єгипетських старожитностей. Поряд з пірамідами є приблизно 10 менших пірамід, які належать фараону. Важливим осередком єгипетської культури є Мемфіс. Це некрополь або місце поховання першого царства, яке існувало 3000 років до н. е.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]