Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дидактичне забезпечення курсу політичної економ....docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
214.91 Кб
Скачать

1. Зразок титульного листа реферату.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

МІЖНАРОДНИЙ ГУМАНІТАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра економіки та МЕВ

Навчальна дисципліна:

ПОЛІТИЧНА ЕКОНОМІЯ

Тема:

______________________________________________

Реферат підготував:

Студент: Краснов Микола Іванович

Курс: 2, група:1

Спеціальність:

Економіка підприємства

Науковий керівник: Стулова І. М.

кандидат політичних наук, доцент

Одеса – 2011

2. Зміст – є структурою роботи.

Зміст.........................................................2

Вступ........................................................3

Розділ 1.....................................................5

Розділ 2 ....................................................9

Висновок.................................................12

Список використовуваних джерел........15

3. Вступ – є вступним розділом роботи, в ньому визначаються:

  1. актуальність, мета та основні завдання роботи;

  2. огляд та стисла характеристика джерел, що використані при написанні реферату.

4. Основна частина

Зміст основної частини повинен розкрити цілі і відповідати назві теми. Виконується вона на підставі вивчення літератури, проведення різноманітних досліджень, узагальненні свого особистого досвіду.

Основна частина розділяється на 2-4 розділи, приблизно рівні за об’ємом. Розділ – це закінчена думка з висновком, висновки можуть бути виділені наприкінці розділу червоним рядком, або словом “висновки”.

Конкретний зміст кожного з розділів обумовлюється особливостями теми і представленнями студента і його наукового керівника про розташування напрацьованого матеріалу. Проте, представляється доцільним висловити ряд рекомендацій, здатних стати орієнтиром при підготовці цього розділу роботи.

У одному з перших параграфів бажано висвітлити коротку історію досліджуваної проблеми, показати, що студент починає не на голому місці, не “з нуля”, а відштовхується від відомих йому досліджень досвідчених учених. Освітлення історії питання свідчитиме про начитаність студента в даному питанні, про його дослідницьку ерудицію і культуру.

Інший розділ можна присвятити опису теорії питання: представити основні наукові поняття або терміни, що лежать в центрі роботи, повідомити про відомі курсанту або студенту підходи до розв’язання та вирішення даної проблеми, позначити той підхід, якого дотримуватиметься курсант або студент в своєї роботі. Це дозволить надати роботі сувору наукову логіку і визначити коло основних питань: Що розглядатиметься в роботі? Які рішення досліджуваної проблеми відомі автору? Якої концепції він дотримуватиметься?

Окремий параграф може бути присвячений опису методики дослідження, ознайомленню з основними методами, використовуваними в роботі. Методи дослідження є способами отримання інформації про процеси, що вивчаються, і явища. До них відносяться: спостереження, бесіди, експеримент, анкетування, вивчення документації тощо. Всі вони досить добре описані у відповідній літературі, вийти на яку студенту допоможе науковий керівник і робота в каталогах бібліотеки. У рефераті важливо не тільки описати основні методи дослідження, але також представити цілісну методику, тобто систему методів, що дозволяє отримувати і перевіряти ще раз інформацію з питань, що цікавлять, розташовувати цю інформацію в певному порядку.

Для кращого пояснення матеріалу необхідно наводити практичні приклади, використовувати цифрові дані, таблиці, схеми, діаграми і інший аналітичний матеріал.