Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
податкова система СРС реєст.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
458.75 Кб
Скачать

7.4 Практичні завдання:

Завдання 1. Чи може юридична особа-платник єдиного податку заносити в Книгу обліку доходів і витрат не кожну операцію, а загальний підсумок за день або за тиждень чи за місяць?

Відповідь: Ні, не може.

Згідно з Порядком ведення Книги обліку доходів і витрат суб'єктами малого підприємництва - юридичними особами, що застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності в Книзі обліку доходів і витрат передбачено відображати рух коштів на банківському рахунку та/або в касі у хронологічній послідовності.

Зокрема, у графі 2 «Дата та номер банківського та касового документа» Книги відображаються дата і номер первинного документа, яким оформлені облікові операції (наприклад, банківська виписка, платіжне доручення, прибутковий або видатковий касові ордери).

Таким чином, в Книзі окремим рядком має відображатись кожна операція згідно із документом первинного обліку, а також підсумкові суми за місяць та звітний квартал.

Завдання 2. Бухгалтер підприємства платника єдиного податку за підсумками звітного кварталу помилково перерахував єдиний податок на рахунок, який призначено для перерахування податку на доходи фізичних осіб. Які дії повинні здійснити інспектори податкової служби по відношенню до платника податків при встановленні факту ненадходження коштів на рахунок. Відповідь обґрунтувати.

Завдання 3. Працівник податкової служби України одночасно є керівником малого підприємства, яке відповідно до норм Податкового Кодексу сплачує єдиний податок у розмірі 5% від виручки. За підсумками звітного кварталу суб’єкт підприємницької діяльності має сплатити 1900 грн. податку. Чи будуть правомірними дії податкових органів у випадку коли із заробітної плати працівника податкової служби, який є одночасно керівником СПД стягнено єдиний податок, якщо його оплата не здійснена у визначенні строки. Відповідь обґрунтувати.

Завдання 4. Суб’єкт підприємницької діяльності фізична особа через перебування у лікарні за станом здоров’я не сплатив у терміни суму єдиного податку. За несплату податку органами податкової служби застосовано до такого платника податків штрафні санкції. Чи сплатить такий платник податку штраф при наданні в податковим органам лікарняний листок? Відповідь обґрунтуйте.

Завдання 5. Середньооблікова чисельність працівників ТОВ «Бровар» в 201_ р. на дату подання заяви для переходу на сплату єдиного податку (10.06.201_ р.) склала:

- штатні працівники: січень – 16 чол., лютий – 11 чол., березень та квітень – по 10 чол., травень – 9 чол., червень – 13 чол. (в т.ч. 1 чол. у декретній відпустці);

- робітники, з якими укладено громадсько-правові договори: січень – 7 чол., лютий – 8 чол., березень, квітень, травень, червень – по 9 чол.

Визначити, чи відповідає ТОВ згідно законодавства критеріям стосовно чисельності працюючим для переходу на сплату єдиного податку.

Тема 8. Місцеві збори

Програма теми: Суть і призначення інших місцевих зборів: збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності, збору за місця для паркування, туристичного збору. Платники, об’єкти, бази оподаткування місцевих зборів. Порядок обчислення і сплати місцевих зборів.

Література: [1, розділ 12; 3, с.375-378; 4, с.313-336; 5, с.212-236; 7; 8; 12]