Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
податкова система СРС реєст.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
458.75 Кб
Скачать

6.5 Практичні завдання:

Завдання 1. Суб’єкт ЗЕД імпортує в Україну з Польщі промислове скло у (митна вартість - 15000 дол. США, валютний курс НБУ на дату подання ВМД - 8,33 грн./дол. США, ставка ввізного мита - 30%) кількість товару - 1000 кв. м. Митному брокеру, що діє за дорученням суб’єкта ЗЕД, потрібно розрахувати суму ввізного мита .

Розвязок

Відповідно до законодавства суб’єкту ЗЕД при визначенні величини мита (СМ) необхідно скористатися формулою:

де - Мв - митна вартість товарів в іноземній валюті, перерахована у гривні за курсом НБУ на день подання ВМД;

- Асм - адвалерна ставка мита;

Митна вартість імпортованого з Польщі скла складе:

(грн.)

Таким чином сума ввізного мита, що підлягає сплаті до бюджету складе:

Завдання 2. Підприємством в атмосферу викинуто наступні види забруднюючих речовин: бензин неетилований 400 л., дизельне пальне 280 л. Ставка податку за тонну бензину 68 грн. за тону, дизельне паливо – 52 грн.

Суми екологічного податку, який справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення (Пвп), обчислюються податковими агентами самостійно щокварталу виходячи з кількості фактично реалізованого палива та ставок податку за формулою

де Мі - кількість фактично реалізованого палива і-того виду, у тоннах (т);

Нпі – ставки податку в поточному році за тонну і-того виду палива, у гривнях з копійками.

Для розрахунку величини екологічного податку перетворюємо літри використання пального в тонни завдяки використанню перевідних коефіцієнтів:

-для бензину – 0,74 кг/л;

-для дизельного палива – 0,85 кг/л;

-для газу зрідженого – 0,55 кг/л;

-для газу стисненого – 0,59 кг/м

Таким чином підприємством було використано тонн:

- бензину неетильованого:

;

- дизельного палива

Отже, величина екологічного податку, яку підприємсву необхідно перерахувати до бюджету складе:

Завдання 3. Підприємство має державний акт, який підтверджує право землекористування на земельну ділянку в місті "Х" загальною площею 2530 кв. метрів.

Розрахуйте суму земельного податку для підприємства на поточний рік та розмір щомісячного платежу.

Додаткова інформація: ставка податку складає 2,4 грн. за кв.м., коефіцієнт для розрахунку податку в даному регіоні, к = 2,5.

Завдання 4. Підприємством в атмосферу викинуто наступні види забруднюючих речовин: бензин неетилований 1500 л., дизельне пальне 580 л. Ставка податку за тонну бензину 68 грн. за тону, дизельне паливо – 52 грн.

Завдання 5. На балансі підприємства станом на 1 січня придбано 1 легковий автомобіль з об’ємом двигуна 1600 см. куб., та 2 вантажних автомобіля з об’ємом двигуна – 4600 см. куб. Ставка податку для легкового автомобіля – 7 грн., для вантажного автомобіля – 40 грн. Розрахуйте суму збору за першу реєстрацію транспортного засобу.

Завдання 6.Підприємством для виробничих потреб використало 2300 куб. метрів води за ставкою 56,62 грн./ 100 куб. метрів. Ліміт використання води для підприємства становить 1850 куб. метрів. Визначити величину збору за використання води.

Завдання 7. В лютому 201_ року на спирт етиловий діяла ставка акцизного податку 42,12 грн. за 1 літр 100 % спирту, вина ігристого 3,1 грн. за літр., вермуту 2,14 грн. за літр. Підприємством, виробником лікеро-горілчаних виробів за звітний період реалізовано 175 пляшок вина ігристого (ємністю 0,75 л.), спирту 40% - 30 л., вермуту 14 пляшки (ємністю 1,5 л.). Визначити величину акцизного податку, який підлягає сплаті до бюджету.