Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
податкова система СРС реєст.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
458.75 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»

Податкова система методичні рекомендації

до самостійної роботи студентів

напряму підготовки 6.030509 «Облік і аудит»

Затверджено

на засіданні кафедри обліку та аналізу

Протокол №3 від 27 жовтня 2011 р.

Реєстраційний №3795від 17.11.2011 р.

Львів - 2011

Податкова система: методичні рекомендації до самостійної роботи студентів напряму підготовки 6.030509 «Облік і аудит» / Укл. Свідрик Т.І., Хром’як Н.В. – Львів: Національний університет „Львівська політехніка“ . – 2011. – 55 с.

Укладачі: Cвідрик Т.І., ст. викладач,

Хром’як Н.В., асистент

Відповідальний за випуск: Кіндрацька Г.І., к.е.н, доцент

Рецензенти: Яремко І.Й., д.е.н., професор

Воськало В.І., к.е.н., доцент

Загальні положення

В період cтруктурних перетворень економіки України виникає потреба у висококваліфікованих фахівцях, які володіють не тільки технікою ведення бухгалтерського обліку але й мають навики нарахування, сплати податків та зборів. Нечіткість і непослідовність застосування державної податкової політики зумовлює необхідність знання і застосування норм податкового законодавства при веденні обліку та складання звітності. Дієвість застосування в практичній діяльності підприємств регламентації податкового законодавства досягається через вивчення особливостей податкової системи.

Податкова система в будь-якій країні є однією із основ формування економічної системи. Вона, з одного боку, забезпечує фінансову базу держави, а з іншого – виступає головним знаряддям реалізації її економічної доктрини.

Мета вивчення дисципліни „Податкова система“ полягає у формуванні у студентів цілісної системи спеціальних знань з організації і функціонування податкової системи та податкової політики. Одним із видів занять, які реалізуються в процесі вивчення предмету є самостійна робота студента (СРС), яка є одним із дієвих засобів оволодіння навчальним матеріалом у вільний від навчальних занять час. На виконання самостійної роботи студенту зазвичай відводиться 1/3 годин всього навчального навантаження по вивченні дисципліни, тому цей вид робіт є важливим при засвоєнні теоретичного матеріалу через виконання практичних завдань.

Мета методичних рекомендацій до самостійної роботи з дисципліни «Податкова система» допомогти студентам організувати свою самостійну роботу. Вони включають загальні установки щодо вивчення курсу, тематичний план, основні питання з кожної теми, перелік тестових питань, практичні завдання, а також рекомендовану літературу по кожній із тем, що розглядається. Самостійна робота студента (СРС) з дисципліни «Податкова система» реалізується у таких формах: підготовка до практичних занять та виконання студентами денної та заочної форми навчання контрольної роботи тощо. Методичні рекомендації до СРС розроблено відповідно до тем робочої навчальної програми.