Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Економіка підприємства КЛ2.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
1.77 Mб
Скачать
  1. Функції управління

В менеджменті відомо шість основних функцій управління.

1. Вивчення потреб споживачів та закономірностей їх формування передбачає врахування різноманітності потреб, які змінюються. Тому з цією функцією межують функції маркетингу та інновацій. Вони спрямовані на залучення нових споживачів, створення нових ринків збуту, форму­вання нових потреб у потенційних клієнтів, що пов'язане з розробкою нових видів продукції. 2. 3 точки зору необхідності задоволення потреб, слід користуватись принципом - максимум результативності при раціональних витратах. Управління за допомогою цієї

функції повинно забезпечувати відповідність мети вироб­ництва засобам її досягнення.

3. Планування - це процес визначення мети діяльності, передбачення майбутнього розвитку та спрямування інди­відуальних і колективних цілей (завдань) на одержання за­гального кінцевого результату.

4. Організація передбачає формування структури керо­ваної системи, розподіл завдань, повноважень і відпові­дальності між працівниками підприємства для досягнення загальної мети діяльності.

5. Мотивація - це причина, яка спонукає членів трудо­вого колективу до спільних погоджених дій з метою забез­печення досягнення поставленої мети. На підприємстві по­винні бути створені такі умови, за яких виконавці відчува­тимуть, що вони задовольнять свої особисті потреби тільки тоді, коли буде досягнута ціль підприємства в цілому.

6. Контролююча функція полягає у встановленні пара­метрів діяльності підприємства, їх вимірюванні та порів­нянні із запланованими, а за необхідності — коригуванні цієї діяльності для поліпшення результатів роботи.

Ці основні функції тісно пов'язані між собою в єдиному процесі управління. Ігнорування вивчення потреб спожива­чів, можливостей ресурсного забезпечення їх задоволення, незадовільне планування, слабка мотивація тощо негативно впливають на кінцеві показники діяльності.

  1. Сучасні принципи управління

Принципи управління, які є актуальними і сьогодні, роз­робив сучасник Ф. Тейлора француз А. Файоль. Всі здійс­нювані на підприємстві операції він поділив на шість груп:

* технічні; * обчислювальні;

* комерційні; * охорона майна і осіб;

* фінансові; * адміністративні.

Власне до управління він відніс останню групу і вважав, що процес управління полягає в тому, щоб:

* передбачати,

* організовувати,

* узгоджувати,

* розпоряджатися,

* контролювати.

В управлінні сучасною економікою зазвичай керуються такими принципами:

► чіткий розподіл праці;

► додержання дисципліни і порядку;

► повноваження і відповідальність;

► використання мотивації високопродуктивної праці;

► забезпечення рівної справедливості для всіх;

► впевненість у постійності і стабільності роботи;

► дотримання взаємовідносин із співробітниками згідно з ієрархічним ланцюгом;

► заохочення ініціативи.