Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LAB_RAB_2006_END.DOC
Скачиваний:
27
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
1.25 Mб
Скачать

1.1. Класифікація пошукових робіт

1.1.1 За характером виконуваних робіт

Разова перевірка

Разові роботи, які зазвичай проводяться перед проведенням важливих переговорів або після відвідин Вашого офісу сумнівними особами.

Профілактична перевірка з перспективою укладення сервісного договору

Комплекс заходів, направлених на підтримку на належному рівні інформаційної безпеки об’єкту, що періодично проводиться. Зазвичай проводиться в сукупності з іншими організаційно-технічними видами інформаційного забезпечення.

Конспіративна перевірка

Цей вид робіт проводиться у випадках очевидного просочування інформації. І є самим трудомістким видом перевірок і вимагає великої підготовчої роботи, як з боку пошукачів, так і з боку керівництва підприємства замовника. Основною задачею в даному виді робіт є не тільки виявлення каналу просочування інформації або засобу перехоплення, але і збереження вироблюваних заходів в таємниці.

Після-преревірочна консультація

За наслідками проведеного обстеження об’єкту даються рекомендації по вибору і установці засобів захисту інформації, а також по реалізації необхідних заходів для усунення або запобігання каналів витоку.

1.1.2. За глибиною перевірок, що проводяться

Перший рівень

В результаті перевірки можуть бути знайдені радіовипромінюючі вироби, встановлені безпосередньо в тому, що перевіряється або суміжних з ним приміщеннях (радіомікрофони з автономним джерелом живлення, телефонні радіопередавачі). При цьому якщо пристрої у момент перевірки знаходяться в пасивному стані, то вони можуть не бути виявлені.

Другий рівень

Можуть бути знайдені всі пристрої першого рівня плюс мережні передавачі, що використовують як канал передачі мережу живлення 220В; 50Гц.

Третій рівень

Можуть бути виявлені всі вироби другого рівня плюс всі типи кабельних мікрофонних систем, а також оргтехніка, що працює в режимі передачі за межі зони охорони сигналу, що містить корисну інформацію.

Четвертий рівень

Можуть бути виявлені всі типи і заставних електронних пристроїв занесень перехоплення інформації і природні канали просочування інформації.

2. Призначення та основні функції “arcon expert”

2.1. Призначення по “arcon expert”

П О “ARCON EXPERT” призначено для побудови багатофункціонального комплексу радіоконтроля на базі скануючих приймачів AR-3000A, AR-5000, AR-8000, AR-8200, AR-8600, IC-R10, IC-R8500, IC-R9000, IC-PCR1000, WinRadio.

ПО “ARCON Expert” дозволяє проводити автоматичне управління скануючим приймачем, накопичення, реєстрацію і аналіз даних, радіообстановки з використанням різних алгоритмів. В процесі роботи забезпечується контроль і класифікація легальних, а також виявлення нелегальних джерел радіовипромінювань. Важливою особливістю ПО є можливість калібрування з урахуванням параметрів антенно-фідерного тракту і приймача і повна підтримка всіх апаратних функцій сканера.

2.2. Основні функції по “arcon expert”

ПО “ARCON EXPERT” забезпечує виконання наступних функцій:

  • вибір діапазонів і умов їх сканування;

  • одночасний контроль і порівняння групи діапазонів і еталонів;

  • обробку результатів сканування по різних критеріях;

  • операції з банками пам’яті і сканування за часом;

  • ведення і використовування баз даних діапазонів, вимірювань, еталонів, фіксованих частот;

  • формування і виконання комплексних завдань;

  • запис демодульованого сигналу на жорсткий диск ПЕОМ;

  • документування одержаної інформації (у тому числі спектрограм), створення звітів.

Скануючий приймач фірми ICOM. При порівняно невеликих розмірах має широкий діапазон і достатню чутливість.

Приймач відрізняється наявністю панорамного дисплея реального часу, функції VSC (сканування голосу) і функції SIGNAVI, яка дозволяє прискорити процес сканування.

IC-R10 має 1000 каналів пам’яті, кожний з яких може мати коментар з 8 символів.

З а допомогою інтерфейсу CT-17 приймач може працювати з персональним комп’ютером.

Живеться IC-R10 від 4 акумуляторів/батарей розміру АА або мережного адаптера. Як і всі сканери має аудіовихід для підключення навушників або диктофона.

Широкий діапазон: 0,5÷1300 МГц з дозволом 100 Гц.

Види модуляції: SSB (USB, LSB), CW, AM, FM, WFM.

Спектроскоп. Працює в реальному часі, ширина смуги огляду ±50 або ±100 кГц.

Розширений набір типів і видів сканування: кожний з 2-х основних типів сканування (програмоване і по каналах пам’яті) розбитий на три вигляд: суцільне, діапазонне, з автоматичним записом частот, по каналах пам’яті, по видах модуляції, по банках пам’яті.

Нова функція SIGNAVI дозволяє у декілька разів збільшити реальну швидкість сканування. При скануванні в режимі FM використовується додатковий приймальний контур, який продовжує сканування при знаходженні основним приймачем сигналу, таким чином, основний приймач сканує “скачками” тільки по зайнятих каналах. Величина стрибків складає до 5 кроків настройки, але не більш 100 кГц.

Комп’ютерний інтерфейс. IC-R10 може бути підключений до комп’ютера для клонування або управління. Обмін даними здійснюється в розробленому ICOM форматі CI-V через додатковий блок CT-17 і дозволяє як прочитувати дані (частоти, рівень сигналу), так і управляти всіма функціями приймача. Для клонування або програмування пам’яті потрібна програма CS-R10 і кабель OPC-478.

Розширені функції використовування пам’яті. 1000 каналів пам’яті розбито на 18 банків (16 банків по 50 каналів, 2 банки по 100 каналів для автоматичного запису частот і каналів пропуску). В кожному каналі запам’ятовується частота, вид модуляції (включаючи ширину смуги), крок настройки і т.д. Каналам і банкам пам’яті можна привласнити буквені імена завдовжки до 8 символів. Спеціальна EEPROM пам’ять зберігає інформацію навіть при акумуляторах, які сіли. Функція редагування пам’яті дозволяє проводити копіювання і вставку вмісту каналів.

Інтелектуальна система “пошуку голосу” VSC (Voice Scan Control) дозволяє пропускати немодульовані і шумові сигнали.

Інші функції:

  1. Матричний ЖК-дисплей, що підсвічується.

  2. Режим AUTO MODE - автоматичний вибір виду модуляції і кроку настройки залежно від частоти.

  3. Живлення від чотирьох елементів AA або від зовнішнього джерела напругою 4,5÷16 В, в комплект входять акумулятори і зарядний пристрій

  4. Вбудований атенюатор 20дБ.

  5. Функція АПЧ.

  6. Фільтр імпульсних перешкод (Noise Blanker) і автоматичний обмежувач шуму (ANL).

  7. Функція періодичного прослуховування пріоритетного каналу (PRIORITY WATCH).

  8. Функція автоматичного вимикання (SLEEP TIMER).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]