Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LAB_RAB_2006_END.DOC
Скачиваний:
27
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
1.25 Mб
Скачать

2.7. Загальний порядок роботи та взаємодія з оператором

Після подання живлення КА КЗМІ автоматично переходить до режиму "Самоконтроль". По завершенні контролю екран РК дисплею має наступний вигляд:

Перші два рядки - рекламні, наступний відображає наслідки самоконтролю. Третій пропонує оператору натиснути клавішу " " для продовження. Якщо буде натиснуто клавішу "С" КА КЗМІ знову перейде до режиму "Самоконтроль".

Далі КА КЗМІ переходить до режиму "Вибір каналу", екран РК дисплею має наступний вигляд:

Перший рядок відображає режим роботи ВИБІР КАНАЛА та вибраний канал (у даному випадку -ВІБРОканал). Другий рядок пропонує натиснути клавішу "" для вибору іншого каналу. При послідовному натисканні на клавішу "" у правій частині першого рядка відображається назва вибраного каналу: АКУСТ. або ЕЛ.АК. Третій рядок пропонує натиснути клавішу "" для переходу до попереднього режиму. Четвертий рядок пропонує натиснути клавішу " ", якщо вибрано потрібний канал. Призначення клавіш однакове для всіх режимів

Наступний режим - вибір виду вимірювань, екран РК дисплею має наступний вигляд:

Перший рядок відображає вибраний канал - ВІБРО, другий рядок - вид вимірювань (у даному випадку - С/Ш, вимірювання співвідношення сигнал/завада). Четвертий рядок пропонує наступні дії оператору. При послідовному натисканні на клавішу , у правій частині другого рядка відображається СИГНАЛ або С/Ш (сигнал/завада).

Наступний режим - вибір виду вимірювань (продовження), екран РК дисплею має наступний вигляд:

Перший рядок відображає вибраний канал - ВІБРО, другий рядок - вид вимірювань - С/Ш, третій рядок режим вибору смуги аналізу. При послідовному натисканні на клавішу  у правій частині третього рядка відображається смуга аналізу - 1...5 октава.

Наступний режим - вимірювання та обчислення. У цьому режимі КА КЗМІ генерує тестовий акустичний сигнал потрібного рівня та частоти, вимірює ревні сигналу, завади у встановлених каналах та проводить необхідні обчислення. По завершенні екран РК дисплею має наступний вигляд:

Перший рядок відображає режим, у якому були проведені вимірювання (у даному випадку - віброканал, сигнал, перша октава, одиниці вимірювання - децибели). У другому та третьому рядках відображені результати вимірювань у п'яти точках та середній рівень для вибраної октави. Після натискання на будь-яку клавішу КА КЗМІ повернеться до попереднього режиму

3. Методика контролю витоку інформації по акустичним каналам за допомогою ка кзмі

3.1. Загальні вимоги

Методики контролю визначають склад апаратури та послідовність вимірювань для оцінки рівня захисту мовної інформації у кожному з зазначених каналів її витоку для чого:

а) проводиться обстеження згідно ДСТУ 3396.1-96; визначаються можливі технічні канали витоку інформації, а також місця можливого ведення розвідки; за результатами обстеження має бути складено акт;

б) проводиться первинний інструментальний контроль за цією методикою для підтвердження наявності визначених каналів витоку та визначення адекватних заходів захисту; в загальному вигляді схему робочого місця для проведення контролю зображено на рис. 5.

Рис.5. Структурна схема проведення контролю

Примітка: схема створення опорного сигналу, яка наведена на рис.5, єдина при вимірюваннях для всіх каналів витоку.

Рівень опорного сигналу для кожної октавної смуги наведено в таблиці 2.

Таблиця 2

Центральна частота октавної смуги, Гц

250

500

1000

2000

4000

Рівень опорного акустичного сигналу, дБ

68

67

62

57

53

При застосуванні засобів звукопідсилення рівень опорного сигналу повинен бути збільшений на 10 дБ.

Норми вважаються виконаними, якщо співвідношення "сигнал/завада" для "1" рівня захисту не перевищує мінус 10 дБ, а для "2", "З" та "4" рівнів захисту не перевищує 20 дБ, 30 дБ і 40 дБ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]