Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Непроды.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
240.13 Кб
Скачать

34. Контроль якості меблів. Особливості маркування м-в.

Функціональні вл-сті меблів формуються на етапі їх вир-тва. Усі меблі повинні виг-ся згідно з технічними і сантарно-епідеміологічними вимогами, зазначених у відпов нормативних документах. Особливу увагу приділяють нешкідливості застосованих матеріалів. ДСП - відносно велика стійкість до мех навантажень, звуко- і теплоізоляція, легко піддається обробці.

Але невологостійкі. У кашированих ДСП внаслідок дії вологи або мех удару відлущується захисно-декоративне покриття на відміну від ламінованих. МДФ – висока екологічна чистота. Проте має низьку стійкість до дії води. Пінополіуретани (ПП) х-ся високою еластичністю, зносостійкістю. Строк експлуатації – до 12 років. Розрізняють поролони стандартні ST, високоеластичні HR, жорсткі HS та полегшені (м’які) HL.

35. Охарактеризуйте можливі дефекти меблевих т-в та причини їх виникнення.

Основні дефекти деревини виникають внаслідок зовн-го впливу різних факторів, здебільшого природних. Внаслідок дії різних чинників структура деревини може порушуватися, що зумовлює зниження міцності деревинних матеріалів. Дефектами дерев’яних меблів можуть бути набубнявіння, усушка, жолоблення, розстріскування. Ці дефекти можуть бути спричинені впливом вологи або високих температур на деревину. Також дефектами меблів можуть бути порушення механізнів, пошкодження настильних матеріалів. Поролон поступово руйнується внаслідок дії вологи, тепла і кисню повітря.

36. Кл-ція та х-ка видів меблів за конструктивними ознаками.

Види меблів за конструктивними ознаками: нерозбірні, розбірні, універсально-збірні, секційні, вбудовані, меблі, що трансформуються, складані меблі. Важливе місце займають кухонні набори, виготовлені під вбудовану техніку. Їх конструкція повинна задовольняти вимоги щодо механічної міцності та вібростійкості матеріалів, самозагоряння. Складні меблі зручні для невеликих приміщень, коли вони не потрібні, їх можна скласти і вони не будуть займати простір. Розбірні меблі зручні у транспортуванні. Меблі, що трансформуються (дивани), мають механізми деформації: “книжка”, “кушетка”, “дельфін”, “аккордеон”, “висувний механізм”, “флеш”.

37. Класифікація епт

- за ступенем захисту від ураж.ел.струмом

0-захист зд-ся осн.ізоляцією; 01-осн.ізоляція має захисн. Зажим шнур якого не має захисн.контакту; 1-шнур осн.ізоляція має захисн.провід і вилку із захисн.контактом; 2-існ.подвійна чи підсил. І(бритви, фени); 3-зах.заб-ся живленням від безпечн.напруги до 42 В(ручні ліхтарі)

- за клімат.виконанням

прилади для роботи в регіон.з помірним кліматом; пом.і холодним ПХЛ; волог.троп ТВ; сухим троп ТС; сухим і вологим Т; мор-м холодн ТМ; мор.троп ТМ; б-я крім дуже холодн. О; мор. Пом-хол; б-я крім дуже холодного; мор.пом-хол і троп ОМ.

- за категоріями розміщ.при е-її в повітрі сер-щі

для роб.на відкрит.пов; під навісами; в закр.приміщ. з природн.вентиляц; з штучн.клімат.умовами; з підвищ.вологістю

- за ступ.захисту від вологи

незахищені – пилососи, праски; краплезахищені – від крап.що падають під прямим углом-пр.маш; бризкозахищ-під ін.кутом; водонепроникні-при повн.занур.у воду –електросковороди.

- за режимами роботи

тривалим; короткочасним; повт-короткочасн.

- за умов.експлуатац

працюючі під наглядом; без нагляду

38. Охарактериз способи активації мийного р-нй. Сучасні тенденції розвитку в-ва ПМ.

-з дисковим активатором-активація мийнрго р-ну відбув за рах обертання диска, на одній з площин якого розміщ ребра. 1 тип активатора- при безперервному обертан закруч б – зменшує її міцність – тому викор зберігаюч режим – обертання в одну сторону, пауза, обер в іншу. Активатор з спіральними ребрами-оберт проти годинникової стрілки; в зберігаюч режимі-оберт за годинников стрілкою.

-барабанного типу – прання в барабані, який розміщ горизонт в корпусі машини. Барабан має перформацію для проникнення СМЗ і ребра які міст всередині на робоч поверхн барабану. У робо чстані барабан частк занурен у мийний р-ин. Великі витрати СМЗ

Тенденцій розвитку:

-розробка економ , надійн, технолгічн і екологічн чистих виробів

-пошук нових технолог рішень щодо зменшен експлуатац витрат та підвищ функц властив

-↑ ергоном властив

-в-во комб М – автоматів типу ПМС.

Класиф прасок за типом:

ПТ-з терморегулятором (ПзТ)

ПТО – ПзТ обважені

ПТР-ПзТ і розбризкувачем

ПТП- ПзТ і парозволож

ПТПР ПзТ і розбризкувачем

  • За масою легкі до 1,6кг, середні 1,6-2,0, обважені більше 2,0

  • За видом користув – заг призначення і дорожні

  • За зручн користув – комфортного, звичайного

Конструкція прасок: корпус (корп-ручка), робочий елемент – підошва, термообмежув пристрій, с-ма парозволож, с-ма розбризкув води.

39. Принцип роботи термоелектричних холод.приладів: ефект Пелье – один спай різнорід.провідників нагріваєт, а ін. охололодж.

Переваги: промтома констр, безпека експлут, низьк маса і безшумн, вис.працезд. приладів в умовах вібрації,

Недоліки: живлення від дж.пост. струму, низьк.енерг. рподуктивн, в 3 р.більш.витрати електроен. Порівн.з КХ, висока с/в

Х з системою примусового охолодж. NO Frost: хол.пов. від випарника розпод.по камерах Х ,пов поверт.до випарника.

Переваги: низьк. Термін заморож, дозвол.регулюв. шв. Циркуляції і розп.пов.з низьк. Т, заморож.прод. за визнач. Програмою, висока експлут.комфортн. і автоматизац пр-ів заморож. І зберіг.прод.

зберіг.