Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наскрізна програма практики з дисципліни Менедж...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
459.26 Кб
Скачать

74

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ХАРКІВСЬКИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ ІНСТИТУТ

КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО

ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Кафедра менеджменту та маркетингу

ЗАТВЕРДЖУЮ

Директор ХТЕІ КНТЕУ

________________ К.Д. Гурова

«_______»___________ 2011 р.

Наскрізна програма практики

для студентів денної та заочної форм навчання, які навчаються

за напрямом підготовки: 6.030601«Менеджмент»

та за спеціальностями 7.0306101, 8.0306101

«Менеджмент організацій і адміністрування»,

галузь знань 0306 «Менеджмент і адміністрування»

Харків – 2011

Програма складена на підставі галузевих стандартів вищої освіти з підготовки бакалаврів, спеціалістів і магістрів галузі знань 0306 «Менеджмент і адміністрування»

Укладач – ст. викладач Палєєва К. М. ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­___________________

Наскрізна програма практики затверджена на засіданні кафедри менеджменту та маркетингу,

протокол № ___ від _____2011 р.

Зав. кафедри, доцент _______________________ Н. В. Попова

ЗМІСТ

стор

1. Вступ 4

2. Мета та завдання практики 5

3. Організація та керівництво практикою 7

4. Навчальна практика «Вступ до фаху» 11

5. Виробнича практика за напрямом підготовки 6.030601 «Менеджмент» 21

6. Виробнича практика за спеціальностями 7.0306101,

8.0306101 «Менеджмент організацій і адміністрування» 31

7. Переддипломна практика за спеціальностями 7.0306101,

8.0306101 « Менеджмент організацій і адміністрування» 54

8. Оформлення звіту з практики 58

9. Підбивання підсумків практики 67

10. Критерії оцінювання звітів з практики 68

11. Список використаних джерел 69

Додатки 72

ВСТУП

Особливості сучасних тенденцій розвитку економічних відносин в умовах кризових явищ та глобалізації викликають необхідність постійного пошуку нових методів діяльності в різних галузях економіки. Це вимагає посилення ролі фахівців з менеджменту у забезпеченні креативних та раціональних підходів у використання ресурсного потенціалу, у визначенні і прогнозуванні ефективної господарської діяльності підприємств різних форм власності, видів діяльності та організаційно-правового статусу.

Сучасний ринок потребує вдосконалення економічної підготовки фахівців усіх спеціальностей, і насамперед, керівників-аналітиків, здатних оцінювати стан підприємства і можливості його вдосконалення.

В таких умовах перед майбутніми фахівцями і керівниками підприємств, організацій і фірм постає необхідність набуття глибоких знань з усіх дисциплін, що включені у навчальний план підготовки фахівців з менеджменту і адміністрування. При цьому не менш важливим завданням у системі вищої освіти є формування вмінь і навичок виконання студентами робіт, пов'язаних з активним реагуванням, адаптацією до певних умов, виявленням можливих резервів підвищення ефективності роботи підприємств і організацій, дослідженням ринку, розробленням товарної політики і ринкової стратегії підприємства, організацією товароруху і збуту, рекламною діяльністю і набуття евристичних компетенцій щодо роботи менеджера та управління структурними підрозділами підприємств.

Практика студентів за спеціальністю «Менеджмент і адміністрування» є невід'ємною складовою процесу підготовки фахівців, яка передбачена навчальним планом спеціальності. Зміст практики визначається вимогами, що викладені у Програмах нормативних навчальних дисциплін та у Положенні про проведення практики студентів, ухваленого вченою радою КНТЕУ та затвердженому ректором КНТЕУ. Практика студентів повинна відповідати освітньо-професійній програмі підготовки фахівця, а також ураховувати специфіку галузей економіки, в яких буде працювати випускник після закінчення навчання, особливості підприємств, що є базами практики.

Програма практики є основним документом, згідно з яким визначається навчальне навантаження і регламентується діяльність керівників практики від вищого навчального закладу та керівників практики від підприємств і студентів упродовж усього періоду її проходження. Програми практики розроблені для надання допомоги студентам у проходженні практики і містять основні вимоги до організації і змісту практики, вказівки до оформлення звіту з практики, порядок його захисту.

Наскрізна програма практики є основним навчально-методичним документом практичної підготовки, що визначає загальні питання організації, мету, зміст і послідовність проходження та підбивання підсумків з усіх видів практики студентів і містить рекомендації щодо видів, форм та методів контролю знань, умінь навичок та компетенцій, яких студенти набувають під час проходження практики кожного виду. На основі цієї програми розробляються програми відповідних видів практики.