Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Непроды.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
240.13 Кб
Скачать

5 Охар-ти власт-ті та асорт-т виробів з п на основі термореактивних смол.

Ці П здітні формув-ся при нагріванні та тиску на певній стадії в-ва і швидко втрачають цю здатність при подальшому терм впливі. До них належ:

1)поліефіри – пластичні маси на основі полі еф смол, які одерж-ть поліконденс-ю багатоатомних спирів із багато основними основами або їхніми ангідритами. Власт: вис тем-ра плавл (260), мех. Міцн та ст.-ть до тертя, вод ост-ть, пружність; ст.-ть до м/о; прозорість Застос-ня: для вир-ва магнітних стрічок, вир-ва тканин, що не зминаються, пакув-х матеріалів харч продуктів, медикаментів і хімікатів.

2)амінопласти термореактивна пластична маса. Власт:вис термост, твердість, мех. Міцн, діалект власт; хім. ст.-ть, вод ост; світлост, добра біонт-ть до цвілевих грибів; відсутність запаху; можл-ть отрим-ня виробів світлих, яскравих кольорів, а також напівпрозорих. Недоліки: крихкість Застос: вир-во пресувальних порошків, клеїв та лаків, вигот різних виробів народ спож-ня.

3)фенопласти П на основі фенолоформальдегідних смол методом гарячого пресування. Власт: вис теплості, діелектрик власт, хім. ст.-ть; ст.-ть до старіння; біонт-ть Нед: низька світлост-ть; наявний запах; вироби фарб-ся у темні кольори Застос:для вир-ва прес-матеріалів, технік виробів та деталей, канцелярських т-в.

4)кремнійорганічні полімери – на основі кремнійорг смол. Власт: вис теплості-ть, вологості і атмосферост; гідрофобні власт; фізіологічна нешкфідл-ть полімеру. Застос: як у техніці, так і для побут цілей.

6. Проаналізувати вплив методу отримання на формув-ня спож-х власт виробів із п. Способи декор-ня виробів із п.

Методи переробки П можна под на групи в зал від стану полімеру при формув-ні: 1)переробка у в’язко-текучому стані – формув-ня виробів із литтєвих і пресув-х композицій литтям під тиском, екструзією, каландруванням, гарячим пресув-м 2)переробка у високоелест-му стані – форм-я виробів із підігрітих листів і труб пневматичними методами (вакуум-формув-м, видуванням) і гарячим штампуванням 3)переробка у твердому стані – механічна обробка на верстатах (вирубне штамп-ня, вирізання, виточування тощо) 4)вигот-ня виробів з рідкого мономера. Цей метод можна назвати хіміч форм-м. він заст.-ся при вигот-ні листів органіч скла, а також пінополіуретану 5)ін методи переробки – спікання, зварювання, склеювання.

Вибір методу переробки обумовлений харак-м змін П прпи нагріванні (оборотними або необоротними). Термопласти (необоротні П) можуть бути переробленими б-я методом пластичної деформації, а термореактив П (оборот) – переважно лише методом гарячого пресування. Термопласти мають у цьому віднош велику перевагу, оскільки їх можна переробляти найбільш прогресивними методами – литтям під тиском і екструзією.

Декорування. Для ряду виробів заст.-ть двоколірне лиття, а також декор-ня їхньої поверхні гравіюванням, гарячим тисненням, розфарбув-м(преса, деколь), металізацією.

7. Оцінка якості пласт виробів. Охар-те дефекти вир-ва виробів із П та причини їх виник-ня.

Якість зал від власт-й вихід матеріалів та складу П; від правильного вибору конструкції та її відповідності призначенню вибору; від дотримання технологіч режимів переробки П. при оцінці Я вироби перевіряють за зовн виглядом, кольором, формою, розміром, міцністю до удару, станом декорованої поверхні; міграцією барвників, коробленням. В зал від призн-ня виробів П випробовують на ст.-ть до дії хлорної і гарячої води, розчинників і нафтопродуктів, хім. реагентів, а також до впливу світлі, тепла, вогню, морозу й ін атмосферних впливів. Іноді визнач мікробіолог-ну ст.-ть.

Дефекти-причини. 1)Жолоблення й утворення тріщиннедотримання режиму охолодж-ня відформов-го виробу або проведення спеціаль термообробки його після форм-я 2)сторонні домішки – наслідок забруднення прес-порошку і поганого очищення прес-форм 3)тріщини – утв-ся у зв’язку з внутр напругою і при необережному вийманні виробів із форм 4)подряпини, риски, відколення на поверхні утв-ся при мех.-му опрацюванні відформованих виробів грубозернистими абразивними матеріалами. Недопустимі дефекти: недолив, перелив і пов'язаний з ним облой, помітні стикові шви, усадочні раковини та ін. причиною браку можуть також бути ввідхилення від їхніх розмірів, які перевищ-ть допуски за креслення. Вони виник-ть при надмірній усадці литтєвої або пресув-ї маси, при невідповідності розмірів форми. Найпоширенішими дефектами виготов-ня листових і плівкових П є неоднакова товщина, розшарування та різні поверхневі дефекти. Деф-ти декорув-я виробів є нечіткість малюнків, гравіювання і тиснення, зсув малюнка тощо.