Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Страхові послуги.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
828.42 Кб
Скачать

12. Страхові брокери та їхні функції.

Згідно Закону України “Про страхування” страхові брокери – це громадяни або юридичні особи, які зареєстровані у встановленому порядку як субєкти підприємницької діяльності та здійснюють посередницьку діяльність на страховому ринку від свого імені на підставі доручень страхувальника або страховика.

Брокерами можуть бути як фізичні, так і юридичні особи у вигляді брокерської контори з найманим персоналом.

За свою роботу брокер отримує комісійну винагороду (брокераж), яка відраховується з премії, що належить страховій компанії, в якій брокер розмістив ризик клієнта; розмір цієї винагороди регулюється ринком.

Страх брокер зобов’язаний: 1. Забезпечити укладення договору С на найбільш вигідних для страх-ка умовах відповідно до брокерської угоди і страх-ком, який має стійке фін становище. 2. Володіти інф-цією небхідною для укладення договору С на умовах страх-льника, в тч про наявність у страх-ка ліцензії на здійснення відповідного виду С розміри страх тарифів та умови С, які пропонуються страх-ком рівень його пратоспр-ті, та надавати цю інф-цію страх-льнику на його прохання.

13. Роль реклами в реалізації страхових послуг.

Реклама – платне, спрямоване на певну категорію потенційних споживачів повідомлення, що здійснюється ч/з ЗМІ чи будь-яким ін способом публічного звертання й агітує на користь певного товару, марки, фірми, особливості. Метоб реклами в реалізації страх послуг є сприяння укладанню нових і відновленню раніше діючих договорів С. Реклама допомагає: клієнти одержують інф-ції про страх компанії та діючі види С, види послуг, їх переваги проти ін; стимулює бажання докладніше ознайомитися з даним видом послуг – умови та переваги С; формує імідж СК. Реклама ознайомлює споживачів зі страховим продуктом, робить доступною іеф-цію про страхові послуги, переконує споживачів скористатися цими послугами, після чого споживач бажа мати страх поліс і придбає його.

14.Види страхової реклами та вимоги до неї.

Реклама – це платне, спрямоване на певну категорію потенційних споживачів повідомлення, що здійснюється через засоби масової інформації чи будь-яким іншим способом публічного звертання й агітує на користь певного товару.

Розрізняють такі види реклами:

залежно від засобів поширення:

• реклама у пресі

• друкована реклама (проспекти, каталоги)

• реклама засобами мовлення (радіо, телебачення)

• поштова реклама (пряме поштове розсилання друкованих рекламних матеріалів)

• зовнішня реклама (щити, вивіски)

• реклама на місці продажу (вітрини, упаковка, етикетка)

за способом впливу на потенційного споживача:

• раціональна (інформує, звертається до розуму потенційного покупця, наводить аргументи, щоб переконати його; докази виражаються у словесній формі та підкріплюються відповідними малюнками)

• емоційна (спираючись на асоціації споживача, викликає характерні емоції та формує певне ставлення; реклама звертається до почуттів, діє на підсвідомість)

за способом вираження:

• жорстка (спонукає споживача до негайної купівлі страхового полісу шляхом заповнення анкет на місці)

• мяка (не тільки розповідає про страхові послуги, а й створює навколо продуктів даної страхової компанії сприятливу атмосферу фінансової стабільності, гарантії виплат та професіаналізму)

Вимоги до реклами:

 доступність аудиторії, на яку розрахован реклама,

 правдивість (нічого не перебільшувати),

 комплектність (усі частини реклами мають бути повязані одна з одною)

 своєчасність (можна використовувати рекламу та її ідею доти, доки вона залишається дієвою та не набридла).

Нужны шпаргалки на экзамен? – www.multimix.com.ua