Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Страхові послуги.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
828.42 Кб
Скачать

125.Страхування відповідальності власників повітряних суден.

Об’єктом страхування є майнові інтереси стахувальника які виникають внаслідок зобов’язання останнього в порядку встановленому цивільним законодавством: відшкодувати 3-м особам – пасажирам та вантажовласникам збитки пов’язані з експлуатацією пов судна.

Стр вип є: авіац пригода за участю пов судна страху-ка внаслідок якої настає його цив відп-ть за заподіяну шкоду 3-м особам; факт пошкодження або заподіяння ін шкоди багажу, пошті, вантажу за які страхувальник несе відп-ть за контрактом на перевезення.

Відпов-ть за майнові збитки вваж застрахованою на час офіційного перебування вантажу та багажу на пов судні чи під час завантаження(розвантаження) на пов судно. Страхув-ком з цього виду стр має бути авіац перевізник, що має право здійснюв пасажир та вантаж перевезення. Страхув-ки зобов’язані страхувати цив відп-ть: перед пасажирами з розрахунку кількості всіх пасажир крісел передбачених сертифікатом цього пов судна; перед власниками вантажу з розрахунку мах вантажопідйомності.

Стр сума встановлена д.с. повинна забезпечувати такі розміри: 1. За шкоду

Стр відшк не виплач:

1) За збитки які виникли внаслідок природної втрати вантажу у межах встановлених нормами при його перевезенні а також впливу температури, вологості чи особливих властивостей які можуть призвести до загибелі вантажу;

2) При нестачі вантажу якщо ціла зовнішня упаковка;

3) При пошкодженні вантажу черв’яками гризунам комахами;

4) За збитки заподіяні при доставлянні вантажу до місця навантаження в пов судно і після вивантаження його;

5) За збитки внаслідок спадання ціни на вантаж що перевозиться пов судном.

Для отримання стр відш-ня страхув-к повинен надати страховикові копію письмової претензії від пасажирів або власників вантажу та всі документи що стосуються настання стр вип, причин, розміру збитків.

126.Страхування громадян від нещасних випадків на повітряному транспорті.

Стах від нещ випадків на пов транспорті здійсн згідно Постанови КМУ «Положення про ОСНВТ». Пасажири вважаються застрахованими з моменту оголошення посадки на пов судно до моменту завершення поїзлки, а екіпаж судна лише на час обслуговування поїздки. Обєктом страх є життя і здоровя пасажирів і осіб, які повязані з викон-ям технологічних процесів під час виконання пов робіт (члени екіпажу ПС та інші особи авіац персоналу, та особи повязанні із забез-ям технолог процесів при виконанні пов робіт). Страхувальниками виступають самі пасажири які вносять страх платіж додатково при сплаті проїзного квитка а для екіпажу- власники судна. Страх платіж для екіпажу визнач-ся у розмірі до 1% страх суми за кожного застр-ного.

Страх сума- 200 неоподаткованих мінімумів дох громадян.

До страх випадків належать: загибель або смерть заст-ого внаслідок нещ випадку на тран-ті, обержання заст-им травм внаслідок нещ вип на транст-ті при встановленні йому інвалідності, тимчасова втрата працезд-ті.

Розмір виплати страх суми зал від ступеня втрати працездатності чи смерті заст-ого. Загибель-розмір страх суми . При встановленні інвалідності страхове відшкодування становить:

І група — 100% страхової суми;

ІІ група — 80% страхової суми;

ІІІ група — 60% страхової суми.

При тимчасовій втраті працездатності потерпілому сплачується 0,2% страхової суми за кожний день але не більше 50% страх суми.