Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Страхові послуги.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
828.42 Кб
Скачать

30.Дії страховика щодо розслідування характеру і розмірів збитків.

Перед виплатою відшкодування страховик повинен перевірити, що:

 договір страхування був в силі на момент настання страхової події (сплата внесків є обовязковою),

 особа, яка заявляє про претензії, є страхувальником або його представником,

 саме цей обєкт був прийнятий на страхування і він був на місці страхування,

 страхувальник вжив всіх необхідних заходів для зменшення своїх витрат,

 до даного страхового випадку не можна застосувати ніяких винятків,

 страхувальник правильно визначив і заявив розмір збитків.

На розмір сплати відшк-ня впливає с-ма забезпечення, а також наявність франшизи.

Сама процедура задоволення претензій стр-ника щодо виплати с. відшк-ня залежить від виду стр-ня, від розміру і обсягу с. покриття, від розміру збитків і від того, чи є це с-ня індивідуальним або комерційним.

Невеликі за розміром збитки не потребують складної с-ми задоволення претензій стр-ника, і це можуть робити навіть с. посередники. Для них може бути встановлений граничний розмір виплат і сам процес виплат здійснюється досить швидко. А управління більшістю претензій на великі суми здійснює, як правило, спеціальний відділ СКо. Ця робота може бути досить клопітною, тому залучають експертів.

Порядок виплати відшкод-ня проводиться згідно з договором с-ня, або законодавством, на підставі заяви стр-ника (його представника) або 3-х осіб, визначених у договорі с-ня, і с. акту (аварійного сертифікату), який склад-ся стр-виком або уповноваженою ним особою (аварійним комісаром) у формі, визначеній стр-виком.

Стр-вик має право відмовити у виплаті стр-нику.

Підставами відмови є:

1.Навмисні дії стр-ника або особи, на користь якої укладено договір с-ня, спрямовані на настання с. випадку.

2.Вчинення стр-ником навмисного злочину, що призвів до с. випадку.

3.Подання стр-ником свідомо неправдивих відомостей про об`єкт с-ня.

4.Отримання стр-ником повного відшк-ня збитків за майновим с-ням від особи, винної у їх заподіянні.

5.Несвоєчасне повідомлення стр-ником про настання с. випадку без поважної причини, або створення перешкод стр-вику у визначенні обставин, хар-ру та розміру збитків.

31.Аварійний комісар: поняття, функції.

Визначення розміру збитку прии виникненні страх випадку здійснюють аварійні комісари і експерти. Аварійний комісар – фіз особа, що спеціалізується на визначенні розмірів збитків, що наступили в результаті страх подій. Цей повноважений експерт страх-ка проводить розслідування обставин події, що заявлена клієнтом як страх випадок, визначаючи її відповідність умовам страх-ня, оцінює й узгоджує з клієнтом розміри збитку, вживає заходи до його зменш-ня, оформлює і подає відповідний висновок (аварійний сертифікат). При потребі аварійний комісар може залучатись до вивчення ризику на стадії розробки умов договору С. Найпоширеніші вони у автострах-ні. У морському страх-ні – сюрвейєр. Вони повинні мати сертифікат встановленої форми. Аварійний комісар має обов’язки: 1) огляд пошкодж.майна; 2) розслідування обставин настання страх.події; 3) прийняття заходів по спасінню майна і зменшенню збитків; 4) зробити висновки відносно того,чи відноситься дана подія до страх.випадку; 5) провести,якщо можливо,оцінку збитків; 6) зібрати усі документи,якіц віднос-ся до страх.події.