Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Страхові послуги.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
828.42 Кб
Скачать

123.Авіаційний поліс Ллойда.

Як і в мор с-ні по авіац с-ні викор-ся стандартні стр поліси. Найб розповс-ним полісом у Європі є авіац поліс Ллойда, який включає 3 види стр покриття:

  1. стос-ся лише повітр суден і покриває збитки внаслідок загибелі або пошк-ня повітр судна внаслідок усіх ризиків. При зникненні повітр судна вваж-ся, що воно повністю загинуло, якщо не буде знайдено протягом 60 днів. Цей варіант передбачає крім виплати по с-ню самого повітр судна також виплату 10% стр суми для покриття непередб витрат, пов’язаних з ліквідацією пошк-нь або вимушеною посадкою. Він також передбачає можливість застрах-тись як від усіх ризиків, включаючи зигибель і пошкодж-ня, так і ін ризиків, включ-чи загибель.

  2. забезпечує стр-ня відпов-сті перед 3-ми особами, що не є пасажирами і покриває збитки, пов’язані зі шкодою життю та здор-ю внаслідок б-я подій, у т ч зіткнення у повітрі.

  3. відпов-сть перевізника перед пасажирами за шкоду життю, здоров’ю та багажу. Екіпаж цим полісом застрах-ним не вваж-ся.

Стр-ня воєнних ризиків і ризиків захвату літака терористами м/стахув-ся за окрему плату і залежить від авіаліній, сфери викор-ня літака, маршрутів і попередньої історії збитків даної авіакомпанії.

Договір м/б укладений на певний термін чи рейс. Знижки надаються при с-ня кількох літаків.

Не відшкод-ся збитки, якщо:

– літаки викор-ся в б-я цілях, не зазначених у стр полісі або непередбач законом

– літак був пілотований особою, не зазначеною у полісі

– літак викор-ся у період його транспорт-ня б-я тз

– літак викор-ся у невстановлених (недозволених) місцях або були надзвичайні польоти

– була перевищена пасажиромісткість судна

– стр подію викликали воєнні дії.

Хочешь знать погоду на 10 дней вперед? – www.multimix.com.ua

124.Основні умови страхування повітряних суден Україні.

Обєктом цього виду обовязкового страх-ня є майнові інтереси стр-льника, які повязані з володінням та вик-ям ПС. Конкретні умови цього виду обовязкового страх-ня визначаються договором обовязков стр-ня, який посвідчується полісом.

Страхувальником з цього виду стр-ня є юрид особа – власник ПС або повітряний перевізник (виконавець повітряних робіт), що експлуатує ПС на законних підставах.

Страх сума не повинна бути меньшою ніж залишкова баланс вартість ПС.

ПС що є обєктом стр-ня повинно мати: посвідчення про держ реестрацію цивільного ПС, посвідчення про придатність до польотів, документи що підтверджують право власн-ті (оренди) на ПС інші док-ти.

Страх випадком є загибель ПС що може виникнути з моменту запуску двигунів до їх вимкнення після завершення польоту внаслідок авіаподії. Загибеллю вважається:повна втрата ПС здатності здійсн-ти політ (руйнування основних елементів або неможливість ремонту), пропажа ПС безвісті, втрата ПС у звязку з вимушеною посадкою (неможливість евакуації), цілковите руйнування ПС внаслідок авіаподій, тощо.

Стр-льник має право визначити особу яка отримує стах від-ня, якщо власників кілька- пропорц відшкоду-ня. У разі настання страх випадку стр-льник подає такі док-ти (стах поліс, платіжне доручення про сплату страх внесків, посвідчення про придатніст ПС до польотів, завдання на політ, страх акт, техн акт огляду Пс після його пошкодження). У разі загибелі акт про списання ПС і док-т що засвідчує власність.

Якщо заподіяна шкода компенсована іншими особами СК сплачує різницю між збитками і кампенсацію. Якщо кілька страховиків (співстр-ня) – пропорційне відщкодування.

Страх тарифина один рік для Пс з макс злітною вагою більше ніж 15тис кг—6%, меньше 15тис—8%, для вертольотів—10% страх суми.