Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zoshyt biology-2009-zaochn.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
683.01 Кб
Скачать

Розділ 6. Розчини

Уявлення про дисперсні системи. Класифікація дисперсних систем. Розчини. Способи вираження концентрації розчину (масова частка, молярна, нормальна концентрації). Розчинність. Процеси сольватації. Теорія електролітичної дисоціації. Фактори, що впливають на хід дисоціації. Механізм дисоціації іонних кристалів та полярних молекул. Ступінь електролітичної дисоціації. Значення розчинів сильних і слабких електролітів у природі.

Вода. Іонний добуток води. Водневий показник. Добуток розчинності. Умова випадання осаду. Процес гідролізу. Значення гідролізу. Іонні реакції.

Окисно-відновні процеси. Електрохімічні властивості розчинів. Електродний потенціал металу. Поняття про водневий електрод. Стандартні електродні потенціали. Електрохімічний ряд напруг. Гальванічний елемент. Мідно-цинковий елемент.

Розділ 7. Комплексні сполуки

Основні положення координаційної теорії Вернера. Номенклатура комплексних сполук. Основні типи комплексних сполук (КС). Константа нестійкості комплексів. Поведінка КС у розчинах. Ізомерія КС (іонізаційна, координаційна, цис-транс). Природа хімічного зв'язку в КС. Ковалентні комплекси, їх будова та природа зв'язку з точки зору методу валентних зв'язків.

Розділ 8. Огляд властивостей елементів

8.1. Водень (самостійно).

Будова атома. Ізотопи. Положення в періодичній системі. Будова молекули. Фізичні та хімічні властивості. Знаходження в природі. Добування та використання. Вода. Будова молекули. Водневий зв'язок. Фізичні та хімічні властивості. Аномальні властивості води. Важка вода. Вода як розчинник. Методи очистки води, одержання та викорис­тання. Роль води в природі.

8.2. Галогени. Елементи VII-а групи

Загальна характеристика. Будова атомів та молекул. Знаходження в природі. Фізичні та хімічні властивості. Галогеноводні (одержання, властивості, використання). Галогеніди. Галогеноводневі кислоти. Добування та використання галогенів та їх сполук.

8.3. Елементи VII-В групи (самостійно).

Загальна характеристика елементів підгрупи мангану. Фізичні хімічні властивості. Найважливіші сполуки мангану II, IV, VI, VII. Залежність окисно-відновних властивостей сполук мангану від кислотності середовища. Добування та використання мангану і його сполук.

8.4. Елементи VI-а групи

Загальна характеристика. Знаходження в природі. Кисень. Будова атома та молекули. Добування, фізичні та хімічні властивості. Використання. Озон, будова молекули, властивості, роль у природі. Оксиди. Пероксиди. Пероксид водню; одержання, використання, окисно-відновні властивості. Загальна характеристика халькогенів. Будова атомів та молекул. Знаходження в природі. Фізичні та хімічні властивості сірки. Сірководень. Сірководнева кислота. Її солі. Відновні властивості сірководню і сульфідів. Кисневі сполуки сірки. Сірчистий газ. Сульфітна кислота. Сульфіти. Одержання і властивості сірчаної кислоти. Сульфати. Екологічна роль оксидів сірки, кислотні дощі.

8. 5. Елементи VI-В групи (самостійно).

Загальна характеристика елементів підгрупи хрому. Ступені окислення та їх відносна стабільність. Оксиди та гідроксиди. Хромати та дихромати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]