Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Державні установи - перелік предметів.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
291.33 Кб
Скачать

Анотація дисципліни «зв’язки з громадськістю»

  1. Мета опанування дисципліни: надбання наукових знань суті паблік рілейшнз як науки і мистецтва формування громадської думки та управління нею за допомогою використання сучасних систем масової комунікації та засобів масової інформації – преси, радіо, телебачення, зв’язку; формування вміння і навичок організації і здійснення зв’язків з цільовою аудиторією: партнерами, споживачами, клієнтами, державними закладами.

  2. Перелік компетенцій, яких набуває студент після опанування даної дисципліни.

  • Знання сутності, закономірностей і випадковостей, принципів і методів організації та здійснення зв’язків з громадськістю на всіх рівнях соціальної діяльності.

  • Вміння виробки науково обґрунтованої інформації політики і ретельного вивчення партнерів, клієнтів та споживачів і аналізу конкретних ситуацій при формуванні і здійсненні маркетингової діяльності; вивчення, аналізу, формуванню і управлінню громадською думкою; організації і проведення паблік рілейшнз – компаній, ділових зустрічей , переговорів, конференцій, виставок, презентацій з використанням ЗМІ; продукування і тиражування реклами; здійснення консультацій з паблік рілейшнз і т. ін.

  • Сфера реалізації знань вмінь в майбутній професії: - теоретична і аналітична праця з наступним наданням послуг для керівництва вищої ланки з підготовки звернень, повідомлень для цільових аудиторій; підготовка і проведення ділових переговорів, зустрічей, конференцій; налагодження співпраці з засобами масової інформації, налагодження відносин з інвесторами, державними закладами та органами місцевого самоврядування і т. ін.; надання консультативних послуг з паблік рілейшнз, підготовка проведення паблік рілейшнз компаній та акцій, прес-конференцій і т. ін.

  • Зміст дисципліни за модулями і темами: Дисципліна складається із 10 тем які поділяються на модулі: Перший модуль включає теми: предмет, об’єкт і основні категорії паблік рілейшнз; загальна характеристика системи ЗЗГ; планування організації та здійснення ЗЗГ; механізм взаємодії з ЗМІ; система масових комунікацій у суспільстві. Другий модуль складається з наступних тем: зв’язки з громадськістю в промисловості і комерційній діяльності; зв’язки з громадськістю в фінансовій сфері; корпоративний імідж та його використання у зв’язках з громадськістю; політичні зв’язки з громадськістю і відносини з державою; міжнародні зв’язки з громадськістю.

  • Викладацький склад: к.і.н., професор Білоус В.С, к.с.н., ст. викл. Рахманов О.А.

    1. Основна література:

    6.1. Білоус В.С. зв’язки з громадськістю (паблік рілейшнз) в економічній діяльності. К.:, КНЕУ, 2005.

    6.2. Блэк Сэм введние в паблик рилейшнз. Рост-на-Дону, 1998.

    6.3. Королько В.Г. Паблік рілейшнз. Наукові основи, методика, практика. К.: = Скарби = 2001.

    Анотація дисципліни

    КУЛЬТУРА НАУКОВОЇ МОВИ”