Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Державні установи - перелік предметів.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
291.33 Кб
Скачать

5. Викладацький склад.

Д.е.н., професор Грішнова О.А., к.е.н., доцент Кожан Т.О., асистент Василик А.В.

6. Основна література:

1) Грішнова О.А. Людський розвиток. Курс лекцій. (Електронна мережа КНЕУ), 2003.

2) Україна: звіт з людського розвитку 2003.Сила децентралізації. ПРООН. Київ, 2003.

3) Україна: Національні звіти з людського розвитку за 1995, 1996, 1997, 1999, 2001. ПРООН.- Київ, 1995, 1996, 1997, 1999, 2002.

Цикл природничо-наукової та

Загальноекономічної підготовки

Анотація дисципліни

«Діловодство з використанням комп’ютерної техніки»

  1. Мета опанування дисципліни в контексті підготовки фахівців певної спеціальності. Взаємозв’язок курсу з іншими дисциплінами навчального плану.

Діловодство — це сукупність процесів, що забезпечують документування управлінської інформації і організацію роботи зі службовими документами. Діловодство є сферою практичної діяльності, що документально забезпечує функціонування кожного державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації.

У контексті сучасних уявлень діловодство є одним з найважливіших засобів керування в установі та складовою здійснюваних в ній процесів інформаційного менеджменту, зокрема реалізованих за допомогою новітніх інформаційних технологій.

Мета дисципліни полягає у наданні студентам теоретичних і практичних знань у сфері діловодства із застосуванням комп’ютерної техніки та сучасних інформаційних технологій.

Основними завданнями дисципліни є:

  • засвоєння студентами теоретичних і практичних знань щодо правил складання та оформлення різноманітних управлінських документів – службових листів, актів, протоколів, наказів із загальних питань та з особового складу, заяв, характеристик, резюме, службових, доповідних та пояснювальних записок, посадових інструкцій тощо з використанням персонального комп’ютера;

  • набуття студентами знань щодо сучасних вимог до організації діловодства на основі використання комп’ютерної техніки.

«Діловодство з використанням комп’ютерної техніки» — професійно орієнтована дисципліна, яка є логічним продовженням дисциплін «Українська словесність», та «Інформатика та комп’ютерна техніка».

  1. Перелік компетенцій, яких набуде студент після опанування даної дисципліни.

Після опанування дисципліни студенти будуть знати: основні нормативно-правові акти та нормативні документи, спрямовані на організацію діловодства, вимоги національних стандартів щодо створення управлінських документів, основні терміни та визначення понять у сфері діловодства, класифікацію службових документів, вимоги до оформлення текстів управлінських документів, техніко-орфографічні правила написання текстів документів, основні правила комп’ютерного набору, вимоги до документів, що їх виготовляють за допомогою комп’ютерної техніки, організацію роботи зі службовими документами, комп’ютерні технології у сфері загального діловодства та управління.

За підсумками вивчення цієї навчальної дисципліни студенти будуть вміти: застосовувати стандарти у сфері діловодства, вільно володіти комп’ютерним набором тексту, оформлювати окремі види текстового матеріалу, а саме: заголовки і підзаголовки, примітки, виноски, складати та оформлювати табличні форми, розробляти макети бланків службових документів, створювати та оформлювати найтиповіші управлінські документи, користуючись можливостями текстового процесора Microsoft Word, організовувати роботу зі службовими документами тощо.