Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Поведінка людин в соціальному довкілі.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
497.66 Кб
Скачать

Преамбула

Ми, люди Доброї волі, усвідомлюємо, що:- Людство лише одна з частин розумного живого світу на Землі й у Всесвіті.

  • Сучасний суспільно-політичний устрій земного людського співтовариства не відповідає головній меті збереження і розвитку життя на Землі і може призвести до самознищення і знищення усього живого на Землі.

  • Здатність Землі відновлювати ресурси для життя і життєдіяльності не безмежні.

  • Планета, з технократичним розвитком цивілізації, перетворюється на планетарне звалище шкідливих відходів.

  • Людство небезпечно (і в першу чергу для себе самого) ігнорує різноманіття живого світу.

  • Капіталізм, як суспільно-політична формація, породивши систему і суспільство нестримного споживання, що ведуть до економічних криз і збройної боротьби держав за володіння ресурсами, історично і фактично вичерпав себе.

  • Спроба побудувати соціалізм (комунізм) в СРСР на основі однієї лише громадськоїю, державної власності на землю і засоби виробництва, хоча й дала Людству по-своєму безцінний науковий і практичний досвід планового ведення господарства в людських співтовариствах, однак не забезпечила основних прав і свобод людини, необхідних для гідного життя та сталого розвитку, і закінчилася невдачею.

  • Всі рукотворні лиха Людства, які призвели до загрози його існування, як і раніше, відбуваються від небажання (і, в першу чергу, ; з боку можновладців) усвідомлювати і враховувати глобальні проблеми та загрози в нестримній гонитві за гарячими вигодами і благами – за горезвісним капіталістичним прибутком.

  • Боротьба за володіння ресурсами залишається головним джерелом військової напруженості у світі, коренем зла, що руйнує Людство як цивілізацію.

  • Володіння зброєю породжує політичну і соціальну безвідповідальність, насильство плодить насильство. ;

  • Громадянське суспільство, в тому числі неурядові організації, фактично залишаються німими і можуть лише обговорювати, але не вирішувати долі Миру; голос мають не народи, а лише уряди та фінансові центри, що є узурпацією влади, що дає їм право чинити всупереч волі народів і Людства .

  • Нехтування правами людини призводить до варварських актів, що обурюють совість людства.

  • Визнання гідності та невід'ємних прав усіх членів людської сім'ї є основою свободи і справедливого світу.

  • Створення світу, в якому люди будуть мати свободу слова і переконань і звільняться від страху, повинна бути проголошено як високе прагнення і незаперечне право людей.

  • Необхідно охороняти права людини законодавством, що, зробивши людей вільними в рамках справедливих і гуманних законів, виключило б безправ'я і гноблення окремих верств населення Землі – саму основу міжлюдських конфліктів.

  • Наше покоління, як будь-які інші покоління, несе відповідальність перед прийдешніми поколіннями за збереження Людства – носія Розуму на Землі.

  • Науково обґрунтований шлях до збереження і сталого розвитку Людства, а з ним і життя на Землі, нашому поколінню відкрив найвидатніший учений XX століття В. І. Вернадський своїм вченням про НООСФЕРУ. ;

  • Цей шлях – побудова на Землі єдиного, об'єднаного спільною метою збереження та примноження космічно значущого, розумного життя на нашій планеті, людської спільноти – ноосферної цивілізації, створює та забезпечує гуманний, позбавленний корінних протиріч, справедливий життєустрій землян на основі досягнень розуму, наукової думки, ноосферної демократії, економіки і культури.

Виходячи з цього, ми, люди доброї волі, утворили Ноосферну ДУХОВНО-ЕКОЛОГІЧНУ АСАМБЛЕЮ СВІТУ (НДЕАСМ, Асамблея Світу), з прогресивно мислячих людей, що стоять поза соціальних груп, конфесій, партій, національних утворень, кланів; створили Ноосферну Етико-ЕКОЛОГІЧНУ КОНСТИТУЦІЮ ЛЮДСТВА (Ноо-Конституція); визнавши діючої для себе, явили її світу для обговорення і прийняття.

Беручи на себе позначені в ній Генеральні права, свободи й обов'язки громадян і народів Світу, закликаємо до цього всіх людей планети!

Конституція ноосфери землі (проект) преамбула (частина 1.)

Ми, . земляни – жителі планети Земля, третьої планети Сонячної системи, ті, що мають право обирати і бути обраними, за своєю кількістю не менше простої більшості від числа тих, що проголосували, з не менше трьох четвертих, які взяли участь у референдумі, усвідомлюючи себе, смертних, вперше в історії нашої цивілізації, складовими частинами єдиного безсмертного організму – людства, який узяв під контроль свого розуму всю біосферу Землі – ноосферу, прагнучи прискорити вступ людства в 1000-річну еру трансформації в космічну розумну расу, з подальшим вступом людства до складу Великого Галактичного Кільця розвинених цивілізацій – «поясу життя» в нашій Галактиці, приймаємо цю КОНСТИТУЦІЮ – Основний Закон Союзу державних утворень Землі.