Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Поведінка людин в соціальному довкілі.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
497.66 Кб
Скачать

Очікувані результати прийняття конституції

Основними результатами розробки та введення Конституції повинні стати:

  1. Створення передумов для інтеграції народів в Єдину, космічно значиму цивілізацію – Людство планети Земля, яка розумно здійснює своє життя і життєдіяльність, .

  2. Створення основ Всесвітнього космічного права з урахуванням досягнень і реалій розвитку сучасного світу.

  3. Розвиток ситуації, законодавчої системи, уточнення сфери прав і свобод Людини і Людства в частині створення сприятливих умов для його життєдіяльності та соціального розвитку (продовження цивілізації) на невизначено довгий термін.

  4. Розвиток і вдосконалення правових норм загальнолюдської значимості – Прав і свобод Людини, доповнення їх більш високими за значимістю правовими нормами – Генеральними Правами, Свободами і Обов'язками Людства.

  5. Формування в людському суспільстві світогляду і усвідомлення ролі Людства не тільки на Землі, а й у Всесвіті.

  6. Встановлення загального миру, припинення насильства і війн, запобігання загибелі планети і знищення життя на ній розвиненого людського суспільства.

  7. Створення загальнолюдського громадянського суспільства, який зберігає свою планету як священну обитель життя Людини і Людства.

  8. Можливість переходу від державних кордонів до функціонально-територіальних.

  9. Встановлення правового статусу Землі як живого об'єкта і космічно обумовленої середовища життєдіяльності Людства.

  10. Створення передумов для своєчасного еволюційного переходу від техносферной організації життєдіяльності через біосферну до ноосферної, а також створення правових основ ноосферної організації життєдіяльності людського суспільства.

  11. Формування правового базису для вдосконалення виміру часу у складних ситуаціях майбутнього суспільства для використання в ноосферних формах життєдіяльності стосовно до природних, космічно обумовлених циклах життя.

  12. Встановлення нових духовно-екологічних правових норм, у тому числі у області енергоінформаційного благополуччя населення, заснованих на розширених сучасних уявленнях природознавства про природу енергетичних та інформаційних взаємодій, спрямованих на охорону загальних (генеральних), конституційних та інших прав; безпеки громадян, держав і Людства в цілому.

  13. Контроль впровадження і використання у практиці важко реєстрованих впливів, здатних завдати значний і, в ряді випадків, непоправної шкоди природі та суспільству, спровокувати небезпечні напрями зміни характеру життя людей і розвитку людини як космічного та біологічного виду.

Крім того, в результаті розробки і впровадження Конституції може бути досягнуто:

  • Встановлення основних етичних принципів життєдіяльності Людства.

  • Визначення основних понять у духовно-екологічної царині області, встановлення основних критеріїв віднесення різних явищ до енергоінформаційних.

  • Встановлення основних прав і обов'язків громадян, їх об'єднань, а також підприємств і організацій у галузі створення і застосування енергоінформаційних технологій і продукції. ,

  • Встановлення правових основ обліку енергоінформаційних явищ різного походження в життєдіяльності Людства.

  • Визначення області праворегулірованія і суб'єктів правовідносин у духовно-екологічній сфері життєдіяльності.

  • Розробка правових основ освіти у в області енергоінформаційного благополуччя Людства.

  • Встановлення основ етичного регулювання в духовно-екологічної області.

  • Позитивні зміни у світогляді населення як важливого природообумовленого соціального чинника життєдіяльності.

  • Створення нових видів продукції, що володіють більш високою екологічною безпекою та принципово новими можливостями.

  • Соціальна інтеграція населення, особливо діячів науки, культури, релігії та суспільної практики.

  • Впровадження нових видів захисту і підтримки здоров'я людини.

  • Створення додаткових передумов для збереження людського роду на планеті в цілому.

  • Зниження, а в подальшому усунення потенційних можливостей насильницького поневолення волі і свідомості людей, їх експлуатації з корисливими цілями.

  • Вироблення нових ефективних гуманних засобів і способів взаємодії і спілкування населення, його різних соціальних груп при вирішенні конфліктних або соціально значущих проблем розвитку суспільства.

Зокрема, Ноо-Конституцією введений суверенітет планети Земля, включаючи навколоземний космос. Межі суверенного космосу запропоновані умовно, виходячи з практики орбітальних космічних польотів, за аналогією з морським правом: навколоземний Космос є "територіальним", а далекий – "нейтральним".

Автори Ноо-Конституції так само вчинили і з правом на житло, визначивши його як середовище життєдіяльності Людства. По суті, Людство розглянуто як цілісний організм у більшості випадків, коли застосовується право за аналогією, наприклад, у трактуванні права на життя.

Уточнення торкнулися більшості етичних і психологічних категорій, раніше декларованих, але не роз'яснених (наприклад, життя, життєдіяльність, ергоінформаційне благополуччя, смерть, совість, гідність, честь, репутація, справедливість тощо).

Будь-які правові норми не безперечні. Ноо-Конституція із самого початку планується як правовий документ, в який, у міру уточнення того чи іншого положення, будуть вноситися відповідні поправки.

Народження цього документа обумовлено всім ходом розвитку земної цивілізації, як історично неминучого етапу переходу біосфери в Ноосферу, передбаченого російськими космистами.