Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Поведінка людин в соціальному довкілі.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
497.66 Кб
Скачать

Розділ 1 загальні положення

Стаття 1. Хто ми є.

Ми, земляни – живі розумні істоти, життєвий цикл яких заснований на вуглеводневих зв'язках. Ми, земляни – представники одного роду людського, які відносять себе до четвертого етапу еволюційного розвитку – Homo sapiens Ното саріепс (людина розумна). Ми, земляни перебуваємо у своїй масі з чотирьох рівноправних видів: європеоїди, монголоїди, негроїдів і австралоїди.

Стаття 2. Наше розташування у Всесвіті.

Центром нашої Сонячної системи служить звичайна зірка (Сонце) з групи жовтих карликів, розташована в одному з рукавів великої дископодібної спіральної галактики (Чумацький шлях) приблизно в 26 000 світлових років від її ядра. Навколо зірки обертаються вісім планет, складаючи дві кільцеві зони, розділені поясом астероїдів: внутрішнє кільце планет – Меркурій, Венера, Земля, Марс; зовнішнє кільце планет – Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун. Планети мають близько 150 (на момент створення даного документа) супутників. Спіральні рукави нашої Галактики являють собою є області підвищеної концентрації зірок і міжзоряного середовища. Вони обертаються навколо центру Галактики з постійною кутовою швидкістю, що не залежить від відстані до нього. У той же час кутова швидкість орбітального руху зірок у Галактиці змінюється з відстанню К (радіус) від центру приблизно обернено пропорційно К. У Галактиці є коротаційна окружність, на якій обидві швидкості рівні. Наше Сонце знаходиться на цій коротаційній окружності. За час існування Галактики Сонце не більше як один раз пройшло через спіральний рукав. Сонце, так само як і інші зірки, що знаходяться поблизу коротаційної окружності і розташовані за межами спіральних рукавів, відносно більш вільного від катастрофічного впливу спалахів наднових зірок. Коротаційна окружність може бути свого роду «поясом життя» в нашій і інших галактиках, в яких з найбільшою ймовірністю можуть опинитися населені планети, схожі на нашу Землю. Наша Галактика (галактика Чумацький Шлях) разом зі своїми найближчими сусідами – Магелланові Хмари і туманність Андромеди (М 31) входить у місцеву систему галактик (близько 20 близьких до нас галактик) яка, у свою чергу, входить у велике скупчення галактик (Великий аттрактор) з центром, що проектується на сузір'я Діви. Це скупчення галактик налічує кілька тисяч членів і належить до числа найбільших (у радіусі 15 мільярдів світлових років – доступних для сучасних телескопів у видимій частині нашого Всесвіту). Практично вся речовина у Всесвіті зосереджена в гігантській пористій структурі, що нагадує об'ємну мережу (павутину), в найбільш щільних вузлах якої розташовані галактичні скупчення – найбільші структурні одиниці нашого світу. Простягнуті від вузла до вузла «нитки» цієї мережі сформовані газом і мають незначну щільність і високу температуру (0,5-2 кеВ), що змушує їх випромінювати електромагнітні хвилі в рентгенівському діапазоні. Наше скупчення галактик і є одним з вузлів Вселенської павутини.

Стаття 3. Наші цілі на період до 3000 року.

  1. Перехід до наукового керування економікою, яке виключає кризи.

  2. Ліквідувати відставання соціального прогресу людства від технічного.

  3. Опанувати новий вид енергії – енергію керованого термоядерного синтезу, і на її основі – Термоядерний ракетний двигун для космічного транспорту.

  4. Для зменшення ймовірності загибелі всієї нашої цивілізації від таких глобальнихкатастроф як падіння великого астероїда або різкого посилення активності Сонця – початиколонізацію зовнішнього кільця планет Сонячної системи, в першу чергу супутниківСатурна.•

  5. Вирішити демографічну проблему перенаселення в два етапи: перший – зупинити зростання чисельності землян природним, ненасильницьким шляхом до чисельності в 7мільярдів людей, другий – переселити 6,4 мільярда чоловік на супутники планет зовнішньогокільця Сонячної системи.