Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЗН_лаб.роб.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
2.09 Mб
Скачать

Зміна співвідношення елементів робочого поля

При необхідності можна збільшити або зменшити розміри потрібного елемента робочого поля презентації. Для цього потрібно встановити курсор миші на роздільну лінію так, щоб він перетворився на двонаправлену стрілку, притиснути ліву кнопку миші і, не відпускаючи її, перетягти роздільну лінію в потрібну сторону до одержання бажаного результату. Звичайно, збільшення одного елемента відбувається за рахунок зменшення відповідного другого і навпаки.

Встановлення масштабу

Для кожного елемента робочого поля можна встановити різний масштаб. Для слайда, зображеного на екрані, для поля структури чи області нотаток можна встановити такий масштаб, щоб було зручно з ним працювати.

Щоб встановити масштаб для того чи іншого елемента робочого поля, необхідно: активізувати відповідне поле, натиснувши на ньому лівою кнопкою миші, натиснути кнопку Масштаб на панелі інструментів або виконати команду Вигляд Масштаб (рис. 8).

Рис. 8. Встановлення масштабу для елементів робочого поля

Створення презентації за допомогою шаблону оформлення

Шаблон оформлення – це файл, який містить стилі презентації, зокрема типи і розміри маркерів та шрифтів, що використовуються для титульного та інших слайдів презентації, розміри і положення рамок об’єктів слайда, параметри оформлення фону, кольорові схеми, а також інші параметри. Наприклад, розташування заголовків, колонтитулів, нумерації тощо.

Щоб створити презентацію за допомогою шаблона оформлення, потрібно:

а) у списку завдань в Області завдань вибрати Створити презентацію (або вибрати у меню Файл команду Створити);

б) в області завдань Створити презентацію вибрати посилання Із шаблона оформлення;

в) в області завдань Дизайн слайдів вибрати шаблон оформлення, який потрібно застосувати.

Шаблон може застосовуватися до всіх слайдів або лише до обраних. В одній презентації можна використати декілька типів шаблонів оформлення. Для цього, натиснувши на стрілочці праворуч обраного макета шаблона, виберіть у контекстному меню необхідну команду.

Створення нової презентації

Для створення нової презентації за допомогою меню потрібно:

  • виконати команду ФайлСтворити…;

  • у вікні Області задач вибрати команду Нова презентація.

Створення нового слайда

Для створення нового слайда існує декілька способів:

  • на панелі Форматування натисніть значок Створити слайд;

  • виберіть в меню Вставка команду Створити слайд;

  • натисніть клавіші Ctrl+M.

Після кожної з вищевказаних дій в Області завдань буде відкриватися вікно Розмітка слайда, де можна вибрати потрібний макет.

Можна вставити новий слайд в області завдань Розмітка слайдів. Для цього вкажіть макет, натисніть значок зі стрілкою праворуч та виберіть команду Додати новий слайд.

Завершення роботи та збереження презентації

При завершенні роботи та першому збереженні презентації Power Point по замовчуванню відкриває папку Мої документи і пропонує ім’я файлу Презентація1(Презентація 2, Презентація 3 і т.д.). Якщо ви згідні з цим ім’ям, то досить натиснути кнопку Зберегти. Для збереження створеної презентації у власній папці, яка має назву за тематикою або за прізвищем, необхідно виконати стандартні дії, які ви вже виконували для запису своїх файлів в інших додатках Windows. Новий файл запишеться з розширенням .ppt.