Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЗН_лаб.роб.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
2.09 Mб
Скачать

Голосовий супровід показу слайдів

Для показу слайдів можна записати голосовий супровід, що може бути корисним в таких випадках:

  • для презентації в Інтернеті;

  • для занесення запису презентації в архів з метою неодноразової демонстрації;

  • для автоматичного показу слайдів.

Запис голосового супроводу

  • вибрати в меню Показ слайдів команду Звукозапис;

  • встановити параметри звуку – натиснути кнопку Змінити якість… і у вікні Вибір звука встановити необхідні атрибути;

  • налагодити гучність мікрофона – натиснути кнопку Гучність мікрофона… і виконайте вказівки з вікна Перевірка мікрофона;

  • після встановлення атрибутів звуку і налагодження мікрофона необхідно у вікні Запис мовного супроводу натиснути кнопку ОК, щоб вставити в слайд голосовий супровід у вигляді впровадженого об’єкта і розпочати запис;

  • встановити прапорець Зв’язати голосовий супровід з … і за допомогою кнопки Огляд… вказати шлях до презентації, щоб вставити в слайд голосовий супровід у вигляді зв’язаного об’єкта і розпочати запис.

Після перегляду всього показу слайдів і запису голосового супроводу з’явиться вікно діалогу з повідомленням. Щоб зберегти час показу слайдів разом з голосовим супроводом, необхідно натиснути кнопку Так, щоб зберегти лише голосовий супровід, треба натиснути кнопку Ні.

У правому нижньому кутку кожного слайда, який має голосовий супровід, з’явиться значок звуку.

Під час показу слайдів голосовий супровід відтворюється автоматично. Для запуску показу слайдів без голосового супроводу необхідно вибрати в меню Показ слайдів команду Настройка презентації і встановити прапорець без голосового супроводу. У ході показу слайдів не чути інших звуків, встановлених у слайди, оскільки під час запису голосового супроводу не допускається одночасний запис і відтворення звуків.

Якість звуку голосового супроводу буде кращою, якщо голосовий супровід записати не в програмі Power Point, а окремим файлом і вставити на потрібні слайди для озвучування слайда чи групи слайдів.

Звук з компакт-диска

Під час показу слайдів можна відтворювати звукові доріжки диска, що знаходиться в CD-ROM комп’ютера. Музика може супроводжувати показ одного слайда, групи слайдів або навіть всієї презентації.

Для відтворення запису з компакт-диска під час показу слайда необхідно виконати такі дії:

  • у режимі слайдів перейти на слайд, під час показу якого необхідно відтворити звук з CD;

  • виконати команди ВставкаФільми і звукЗапис з компакт-диску; з’явиться вікно діалогу Вставте звуковий компакт-диск;

  • ввести номери доріжок, які необхідно відтворити;

  • натиснути кнопку ОК, з’явиться вікно діалогу, в якому необхідно визначити, чи автоматично буде відтворюватися звук; значок звукового файлу з’явиться в центрі слайда;

  • перетягнути значок звукового файлу в потрібне місце.

Відтворення доріжки диска починається з певною затримкою – це час, який потрібно системі, щоб звернутися до CD-ROM. Таке звернення відбувається повільніше, ніж до вінчестера.

Під час відтворення буде програватися доріжка з вказаним номером будь-якого диска, вставленого в CD-ROM. Користувачеві треба пам’ятати, який саме диск потрібний у тому чи іншому випадку.