Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЗН_лаб.роб.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
2.09 Mб
Скачать

Додавання Web-компонентів

За допомогою вставки Web-компонентів можна розміщувати на сторінці різні динамічні елементи: інтерактивні кнопки, рядки тексту, що біжать, електронні таблиці і діаграми МS Office, лічильники відвідин, календарі і колекції фотографій. Можна запускати програми переглядання файлів, що містять відео і анімацію. Вибравши тип компоненту Включений вміст, можна помістити малюнки, які змінюватимуться по заданій програмі.

Щоб вставити в створювану сторінку Web-компонент потрібно скористатися меню ВставкаŽWeb-компонент і в діалоговому вікні, що відкрилося, вибрати необхідний компонент.

Додавання інтерактивних кнопок

Гіперпосилання можна оформити у вигляді об’ємних графічних зображень, що змінюють свій вигляд при наведенні на них курсору і при натисканні мишкою. Для цього потрібно виконати наступні дії:

1. Вибрати меню ВставкаŽWeb-компонент.

2. В діалоговому вікні Вставка компоненту Web-вузла натиснути кнопку Динамічні ефекти в розділі Тип компоненту.

3. В розділі Вибір ефекту виставити прапорець Інтерактивна кнопка і натиснути кнопку Готово.

4. В діалоговому вікні Змінні кнопки (що відкрилося) на вкладці Кнопка необхідно вибрати відповідне зображення.

5. В полі Текст ввести текст, який буде на кнопці.

6. В полі Посилання вказати адресу гіперпосилання (адресу можна вибрати за допомогою кнопки Огляд).

7. Перейти на вкладку Шрифт і задати параметри шрифту для тексту кнопки, у тому числі кольори, що змінюються, при наведенні і натисненні.

8. Перейти на вкладку Малюнок і задати параметри графічного оформлення кнопки.

9. Закрити діалогове вікно Змінні кнопки, натиснувши ОК.

Зміна властивостей інтерактивних кнопок

Викличте контекстне меню за допомогою зображення інтерактивної кнопки. Виберіть пункт Властивості кнопки, щоб відкрити діалогове вікно Змінні кнопки, в якому проводиться зміна властивостей інтерактивних змінних кнопок.

На вкладці Кнопка діалогового вікна Змінні кнопки можна змінити текст інтерактивної кнопки і адресу гіперпосилання.

На вкладці Шрифт задаються параметри шрифту для тексту кнопки. На вкладці можна задати фон кнопки, встановити висоту і ширину кнопки, задати змінний вид кнопки при наведенні на неї покажчика миші.

Для того, щоб задати фон кнопки, відповідний суцільному фону Web-сторінки, слід виділити пункт Використовувати для кнопки формат JPEG і фоновий колір. За допомогою натискання стрілкою по списку можна вибрати колір, відповідний кольору Web-сторінки. Щоб фон кнопки відповідав довільному фону Web-сторінки, слід вибрати пункт Використовувати для кнопки формат GIF і прозорий фон.

Щоб встановити висоту і ширину кнопки, потрібно в полях Висота і Ширина ввести або вибрати необхідні значення в пікселях. Щоб зберегти пропорції кнопки, потрібно встановити прапорець Зберегти пропорції.

Щоб задати змінний вид кнопки при наведенні на неї покажчика миші, потрібно встановити прапорець Створити зображення для виділеного стану.

Щоб вид кнопки мінявся при натисканні по ній, слід встановити прапорець Створити зображення для натиснутого стану.

Щоб завантажувати зображення для виділеного і натиснутого станів кнопки до завантаження повної сторінки, встановіть прапорець Заздалегідь завантажити зображення кнопок.