Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЗН_лаб.роб.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
2.09 Mб
Скачать

Лабораторна робота 3

Тема роботи: Вставка об’єктів та гіперпосилань до слайдів презентації, створення списків.

Мета роботи: вміти вставляти в слайди презентації малюнки, діаграми, таблиці, гіперпосилання, кнопки дії, створювати та форматувати списки.

План роботи:

  1. Вставка малюнків.

  2. Додавання до слайда копії вмісту вікна або екрана.

  3. Вставка організаційної діаграми.

  4. Додавання діаграми.

  5. Імпорт діаграми Microsoft Excel.

  6. Вставка та форматування таблиці.

  7. Вставка гіперпосилань.

  8. Вставка, настройка та форматування кнопок дії.

  9. Вставка кнопки дії в усі слайди.

  10. Створення та форматування списку.

Обладнання та методичне забезпечення:

Комп’ютери IBM PC, програмне забезпечення, роздатковий матеріал.

Теоретичні відомості:

Вставка малюнків

Щоб вставити графічний об’єкт (малюнок із колекції Microsoft Office чи записаний у файлі, організаційну діаграму, рисунок зі сканера чи цифрової камери тощо), необхідно вибрати команду Малюнок у меню Вставка та вибрати необхідний тип графічного об’єкта, наприклад Картинки…

Кліпи можна швидко та легко знаходити за допомогою області КартинкиКолекція кліпів (рис.13).

Колекція кліпів містить малюнки, фотографії, звуки, відео й інші мультимедійні файли, які можна вставляти та використовувати у презентаціях, публікаціях та інших документах Microsoft Office .

Рис.13. Вставка картинок із колекції кліпів

Щоб знаходити, додавати та впорядковувати мультимедійні кліпи, у Power Point використовуються такі ж засоби, що і у інших додатках Microsoft Office, зокрема, у Word.

Додавання до слайда копії вмісту вікна або екрана

При створенні презентації можна до слайдів додавати копії вмісту вікна або екрана. Щоб зробити копію активного вікна, натисніть клавіші Alt+Print Screen. Щоб скопіювати весь екран, як він відображається на моніторі, натисніть клавішу Print Screen. Додати до слайда копію можна, натиснувши на клавіатурі клавіші Ctrl+V.

Вставка організаційної діаграми

У Microsoft Power Point є макети слайдів, які містять рамки для діаграм. Щоб створити новий слайд за допомогою одного з цих макетів, у меню Вставка виберіть команду Створити слайд та виберіть один із макетів, що містить рамку для діаграми.

Щоб вставити організаційну діаграму (схему), можна вибрати макет слайда в розмітці слайда Області завдань або вибрати пункт меню: ВставкаМалюнокОрганізаційна діаграма. На екрані з’явиться заготовка діаграми (рис14).

Рис.13. Вставка організаційної діаграми в слайд презентації

Для редагування діаграми (додавання фігур, зміни макета та стилю) скористайтеся командами панелі інструментів Організаційна діаграма.

Додавання діаграми

Додавання діаграми виконується аналогічно додаванню організаційної діаграми. Щоб створити новий слайд із діаграмою, у меню Вставка виберіть команду Створити слайд та виберіть один із макетів, що містить рамку для діаграми, або у меню Вставка виберіть пункт Діаграма. Щоб замінити дані, наведені як зразок, натисніть мишкою на клітинці в таблиці та введіть потрібні відомості.