Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕХНОЛОГИИ СОЦ.РАБОТЫ .ШАХРАЙ.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
2.36 Mб
Скачать

4. Поліпшення становища молодої сім'ї та підготовка молоді до подружнього життя

  1. Організувати проведення прямого телефонного зв'язку з питань молодіжної проблематики з представниками виконав­чої влади та керівниками громадських організацій.

  2. Сприяти залученню підприємств, установ, організацій усіх форм власності, благодійних організацій та фондів до на­дання фінансової та матеріальної допомоги в організації літньо­го відпочинку дітей міста.

  3. Практикувати співпрацю з правозахисними жіночими центрами у проведенні семінарів, диспутів, "круглих столів".

5. Формування національної свідомості молоді

  1. Забезпечити функціонування української мови як дер­жавної в усіх сферах суспільного життя молоді міста.

  2. Вивчати і пропагувати кращий досвід військово-патріо­тичного та фізичного виховання молоді. Сприяти збереженню та створенню військово-патріотичних клубів в навчальних зак­ладах та за місцем проживання.

  3. Проводити святкування визначних дат, пов'язаних з боротьбою українського народу за незалежність та захистом Вітчизни від загарбників.

  4. У день пам'яті жертв голодомору та політичних репресій проводити в усіх закладах освіти міста уроки пам'яті.

  5. Створити міське військово-патріотичне об'єднання "За­хисник Вітчизни". Надати допомогу навчальним закладам у встановленні шефських зв'язків з розташованими на території міста військовими частинами.

  6. Продовжити проведення військово-иатріотичних ігор "Котигорошко" для учнів 5-6 класів та "Сокіл" для учнів 9-10 класів.

  7. Встановити шефство організованих категорій молоді над історико-культурними пам'ятками міста.

6. Формування правової культури, профілактики правопо­рушень серед молоді та пропаганда здорового способу життя 6.1..Забезпечити виконання Програми подальшого зміцнен­ня правопорядку, охорони прав і свобод ітюмадян у місті Білій Церкві на 2003-2006 рр.

  1. Сприяти залученню неповнолітньої молоді, схильної до скоєння правопорушень, до занять в гуртках, участі у фізкуль­турно-спортивних, туристсько-краєзнавчих заходах, спортивно-технічних клубах та дитячо-юнацьких спортивно-технічних школах м.Білої Церкви, дитячо-юнацьких клубах за місцем проживання.

  2. Надавати методичну допомогу державним органам та громадським організаціям з питань правової освіти, правового виховання, профілактики правопорушень серед молоді. Спри­яти в організації роботи юридичних громадських приймалень та консультативних пунктів. Забезпечити видання інформацій­но-просвітницької літератури для підлітків та молоді.

  1. Забезпечити організацію систематичної просвітницької роботи щодо пропаганди здорового способу життя в навчаль­них закладах м.Білої Церкви.

  1. До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, міжнародно­го дня боротьби з тютюнопалінням та міжнародного дня бороть­би зі зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом про­довжити роботу по проведенню молодіжних акцій профілактичного змісту. Забезпечити широке висвітлення акцій на міських телестудіях.

  2. З метою захисту психосоматичного здоров'я дітей та підлітків, підготовки педагогів до просвітницької роботи з підлітками по формуванню навичок здорового способу життя створити при Центрі практичної психології, соціальної і вихов­ної роботи "Тренінг-центр".

  3. З метою превентивного виховання дітей та учнівської мо­лода впроваджувати в практику роботи закладів освіти програми по формуванню здорового способу життя "Рівний-рівному" і "Діалог" та програми ІРЕС "Викорінення найгірших форм дитячої праці".

  4. Розробити та поширювати соціальну рекламу з питань профілактики ВІЛ-інфекції (СНІДу), інфекцій, що передають­ся статевим шляхом, у навчальних закладах, закладах охоро­ни здоров'я, фізичної культури і спорту, місцях масового відпочинку молоді.

  1. Забезпечити широке інформування населення про зак­лади і установи, що проводять консультативну, профілактичну роботу та діагностику ВІЛ-інфекції (СНІДу), інфекцій, що пе­редаються статевим шляхом.

  2. Вирішити питання цільового фінансування Центру СНІДу при територіальному медичному об'єднанні для удосконалення обстеження та лікування ВІЛ-інфікованих та хворих на СН1Д.

6.11. У міських засобах масової інформації започаткувати рубрику "Жіноча тема", в якій висвітлити питання планування сім'ї, профілактики небажаної вагітності, попередження захворювань, що передаються статевим шляхом, ВІЛ-інфекції.