Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕХНОЛОГИИ СОЦ.РАБОТЫ .ШАХРАЙ.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
2.36 Mб
Скачать

Мета програми

Комплексна програма "Біла Церква молода" на період 2004­2008 рр. розроблена з метою проведення цілісної молодіжної політики, визначеної Декларацією "Про загальні засади держав­ної молодіжної політики в Україні", Законом України "Про За­гальнодержавну програму підтримки молоді на 2004-2008 роки", Законом України "Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні", Законом України "Про молодіжні та дитячі громадські організації", іншими законодавчими та нормативними актами в напрямі створення сприятливих пере­думов для життєвого визначення та самореалізації молодих громадян, підтримки їхньої інноваційної діяльності, вирішення нагальних проблем молоді міста.

Програма окреслює пріоритетні напрями діяльності держав­них структур на міському рівні, а також громадських органі­зацій, що працюють над вирішенням проблем молоді, визначає орієнтири для всіх, хто займається забезпеченням духовного, культурного та фізичного розвитку молоді, формуванням мо­рально-правової культури, допомогою у становленні молодої сім'ї, подоланням і профілактикою негативних явищ у молоді­жному середовищі.

Досягнення означеної мети вбачається в комплексному та системному підході всіх суб'єктів молодіжної політики до її проведення шляхом координації зусиль та засобів; подо­лання дублювання, відомчої відокремленості у справах за­хисту конституційних прав молоді, поліпшення соціально-економічних, побутових умов життя молодих громадян і розвитку їх громадської та трудової активності, формуван­ня духовної культури.

Очікувані кінцеві результати виконання програми

  • створення сприятливих умов для соціального становлен­ня та розвитку молоді міста;

  • формування світогляду молоді на основі розвинутого по­чуття патріотизму, національної самосвідомості, духовно-моральних, культурних, загальнолюдських цінностей;

  • забезпечення якісно нового рівня інформованості та обізна­ності молоді з життєво значущих питань;

  • позитивні зрушення у вирішенні проблеми зайнятості міської молоді;

  • поліпшення становища молодих сімей міста та їх гармоній­ний розвиток;

  • зниження рівня антигромадських, негативних проявів у молодіжному середовищі Білої Церкви.

Основні напрями та заходи щодо реалізації державної мо­лодіжної політики

і. Створення організаційних і соціально-економічних умов соціального становлення молоді

  1. Забезпечувати скоординовану діяльність органів держав­ної влади, органів місцевого самоврядування та громадських об'єднань з питань реалізації державної молодіжної політики.

  2. Вивчити питання щодо можливості надання молодим людям пільгових довгострокових кредитів на здобуття вищої освіти за рахунок міського бюджету.

  3. Забезпечувати проведення комплексу заходів щодо зміцнення матеріально-технічної бази, подальшого розвитку та удосконалення мережі позашкільних навчальних закладів міста, зокрема дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання

  4. Виріяшти питання виділення приміщень та організації роботи нових дитячо-юнацьких клубів.

1.5. З метою надання додаткової освіти, формування вмінь та навичок за інтересами, організації змістовного дозвілля дітей та молоді, а також здійснення роботи, спрямованої на профілактику негативних явищ серед підлітків та молоді, реорганізувати структурний підрозділ відділу у справах сім'ї та молоді Центр дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання в позашкільний навчальний заклад - Центр клубів соціально-педагогічної роботи за місцем проживання. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Програми розвитку позашкільних навчальних закладів на 2002-2008 роки" ввести в клуби за місцем проживання посаду соціального педагога, а в Центр клубів - посади психолога та методиста.

1.6. Забезпечити виконання:

  • Програми забезпечення молоді м. Білої Церкви житлом на період до 2012 р.;

  • Міських заходів щодо заохочення народжуваності;

  • Міської програми відпочинку та оздоровлення дітей на період до 2008 р.;

  • Міської програми з питань запобігання дитячій бездог­лядності на 2000-2005 рр.;

• Міської програми "Українська родина";

  • Міських заходів щодо протидії торгівлі людьми на 2002­2005 рр.;

  • Плану реалізації додаткових заходів щодо виконання На­ціональної програми "Діти України";

  • Міської програми поліпшення становища жінок та спри­яння впровадженню тендерної рівності в суспільстві;

  • Міської програми "Багатодітні сім'ї";

  • Програми патріотичного виховання населення м. Білої Церкви;

  • Білоцерківської міської цільової комплексної програми "Фізичне виховання - здоров'я нації".

1.7. Розробити програму підготовки та залучення молоді до державної служби та служби в органах місцевого самовряду­вання, створення умов для їх професійного зростання і просу­вання по службі в м.Білій Церкві.