Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Excel.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
3.97 Mб
Скачать

2.2.14. Збереження робочої книги

Працюючи з Excel, користувачеві необхідно зберігати створені ним робочі книги для подальшого використання. Це можна роботи у такий спосіб:

     клацнути мишкою на кнопці Сохранить (Save) стандартної панелі інструментів;

     ввести ім`я, з яким користувачеві необхідно зберегти свою робочу книгу, у діалоговому вікні Сохранение документа (Save As ...) в полі Имя файла (File Name);

     клацнути мишкою на кнопці ОК (рис. 2.11).

 

Рис. 2.11. Діалогове вікно Сохранение документа

 

Примітка. Ситуації, в яких користувач зберігає свої робочі таблиці:

 

1. Робоча таблиця зберігається вперше.

У цьому випадку користувачеві бажано бути дуже уважним через те, що:

     Excel пропонує зберегти робочу книгу у на диску в папці, яка призначена для збереження робочих таблиць за замовчуванням;

     Excel пропонує зберегти робочу книгу під іменем Книга1 (Book1). Якщо ці пропозиції Excel влаштовують користувача, то він погоджується з ними, клацаючи мишкою на кнопці ОК, якщо ж ні, то користувачеві слід вибрати потрібну йому папку і дати оригінальне ім`я робочій книзі, що зберігається (виконавши команду Файл та її опцію Сохранить как ... (File ---> Save As ...).

2. Робоча таблиця зберігається в черговий раз під тим самим іменем.

У цьому випадку користувачеві достатньо:

     клацнути мишкою на кнопці Сохранить (Save) стандартної панелі інструментів або виконати команду Файл та її опцію Сохранить (File ---> Save).

 

3. Робоча таблиця зберігається в черговий раз під новим іменем.

У цьому випадку користувачеві необхідно зберегти робочу книгу, виконавши команду Файл та її опцію Сохранить как ... (File ---> Save As ...) та обов`язково вказати нове ім`я для збереження (а можливо, і нову папку, де буде зберігатися робоча таблиця).

 

У разі потреби користувач може захистити свою робочу книгу паролем. Для цього йому потрібно виконати команду Файл (File) та її опцію Сохранить как ... (Save As ...). У діалоговому вікні Сохранение документа клацнути мишкою на кнопці Параметры (Options) (див. рис. 2.11). З`явиться діалогове вікно Параметры сохранения (Save Options) (рис. 2.12).

 

Рис. 2.12. Діалогове вікно Параметры сохранения

 

У цьому вікні користувач може встановити кілька параметрів:

     Всегда создавать резервную копию (Always Create Backup). Якщо ця опція активізована, то при збереженні нової версії робочої книги її існуюча версія буде перейменовуватися у файл з розширенням ВАК. Це дає змогу користувачеві завжди повернутися до раніше збереженої версії робочої книги.

     Пароль для открытия файла (Protection Password). Якщо користувач укаже у цьому полі пароль, то щоразу перед відкриттям цієї робочої книги програма буде вимагати введення пароля.

Зауваження. Правильність пароля залежить від регістра букв і його довжина не може перевищувати 15 символів. !!! Будьте уважні !!!

Після введення нового пароля програма запрононує його підтвердження, тому користувачеві доведеться ввести цей пароль ще раз.

     Пароль разрешения записи (Write reservation Password). Програма буде завжди вимагати цей пароль при спробі збереження робочої книги під тим самим іменем. Використовуйте цей пароль, щоб упевнитися в тому, що зміни не будуть зроблені у вихідній версії робочої книги.

     Рекомендовать доступ только для чтения (Read-Only Recommended). Якщо позначена ця опція, то файл не може бути збережений зі своїм початковим іменем. Це ще одна гарантія того, що оригінальний файл не буде зіпсований.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]